A kínaiak megirigyelték az Eee Keyboardot

Már többször megemlítettük, hogy az Asus az Eee Keyboarddal egy radikálisan új koncepciót képzelt el, ám a termék megjelenése folyamatosan csúszik. A készüléket legutóbb múlt év őszére ígérték, ám ebből máig sem lett semmi. A remény persze még mindig él, sőt az elgondolást egy kínai gyártó is megirigyelte, és egy hasonló billentyűzetet tervez Cross PC U510 néven. Fontos különbség azonban, hogy az utóbbi rendszer alapját az NVIDIA Ion platformja képzi, mely gazdag multimédiás képességeket kínál.


(Forrás: nb.zol.com.cn)

Az 5 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel felszerelt billentyűzetben a vezérlőhíd szerepét az MCP7A nevű lapka tölti be, amihez egy 1,6 GHz-es órajelen üzemelő, Intel Atom N270 jelölésű processzor társul. A 2 GB-os kapacitású rendszermemória a DDR2 szabványra épül, az adatok tárolására pedig egy 250GB-os merevlemez van kijelölve. A megjelenítésért egy GeForce 9400-as integrált grafikus mag felel, mely támogatja az CUDA platformot és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók gyorsítására. A termékhez külső monitor is köthető, ám ilyenkor a beépített megjelenítő nem használható.


(Forrás: nb.zol.com.cn)

A Wi-Fi kommunikációt kínáló, akkumulátor nélkül érkező készülékre Windows XP operációs rendszer lesz előtelepítve. Arról nincs információ, hogy a Cross PC U510 forgalmazása mikor kezdődik meg, de azt lehet tudni, hogy az ára nagyjából 570 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés