Célegyenesbe ért az Asus Eee Keyboardja

Az Asus Eee Keyboard néven futó számítógépének története a tavaly januárban megrendezett CES-en kezdődött, ugyanis ekkor mutatták be az újszerű elgondolásra épülő terméket. Ezután ősszel érkezett a következő hír róla, miszerint októberben már kapható lett volna a készülék, ám nem a vártak szerint alakultak a dolgok az Asusnál. Az időközben IF dizájn díjat is kapott a Eee Keyboard ötlete a kínaiaknak is megtetszett, így előálltak a saját verziójukkal.

Asus Eee Keyboard
Asus Eee Keyboard

Úgy tűnik a billentyűzetbe épített számítógép a hosszú várakozás után végre valóban kapható lesz, sőt 16 GB-os SSD-vel ellátott változat 599 dollárért már előrendelhető státuszba is lépett. A kompakt gépezet 145 x 425 x 24,4 mm-es méretekkel rendelkezik, tömege pedig mindössze 1,1 kg. Az alumíniumburkolat alatt egy 1,6 GHz-es Atom processzor dolgozik, 1 GB-os rendszermemória és az integrált GMA 950-es grafikus vezérlő társaságában. Az említett 16 GB-os, flash alapú háttértár mellett a 32 GB-os SSD-vel feszerelt Eee Keyboard is rendelhető lesz a későbbiekben.

Asus Eee Keyboard [+]
Asus Eee Keyboard [+]

A Gigabit Ethernet és a 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul a konfiguráció része, csak úgy mint a 2.1-es Bluetooth adapter. A kimenetek közt találunk még HDMI aljzatot és három USB-t is.  A terméknek akkumulátora is van, ami nagyjából négy órányi használatot biztosíthat külső tápellátás nélkül. A jobb oldali multi-touch-os képernyő 5 colos képátlójához 800x480 pixeles natív felbontás társul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés