Ősszel jön az Asus képernyős billentyűzete

Most már biztos, hogy bárki megvásárolhatja októberben az eszközt, amire mindig is vágyott. A terméket, amit eddig talán csak a CES-en és a CeBIT-en láthatott, de valószínűleg azóta is sóvárog utána. Igen, az Asus Eee Keyboardjáról van szó.

Komolyabbra véve a szót, az említett számítógép valóban a boltok polcaira kerül a következő hónapban. Aki még nem ismerné, ez egy aránylag normál méretű billentyűzet, ám a numerikus pad helyén egy beépített, 5 hüvelyk képátlójú LCD érintőképernyőt (800x480 pixel) találunk, ráadásul a klaviatúrába egy teljes értékű számítógépet helyeztek a tervezők.

Az Eee PC sorozat új tagjának processzora egy 1,6 GHz-s Atom N270 lesz az Inteltől, ami mellé 1 GB DDR2 memória és 16 vagy 32 GB-os SSD háttértár kerül. A grafikus megjelenítést az integrált GMA 950 végzi. A hálózati kapcsolatot N-es Wi-Fi és Bluetooth biztosítja. Sőt, a tévére is vezeték nélkül küldi a képi információt, méghozzá az Ultra Wideband HDMI-n keresztül. Azon sem kell aggódnunk, hogy a kedvenc tévénk nem tudja fogni az UWB jeleket, ugyanis ehhez vevőegységet is biztosít az Asus. Emellett természetesen HDMI, USB és Ethernet csatlakozó is van rajta. A billentyűzetre visszatérve: a gombok a szokásos nagyságúnak tűnnek, viszont különálló, szigetes kialakításúak.

Október 22-ét tehát be lehet vésni a naptárba, ekkorra tervezi az Asus az 1,1 kg-os "keeeyboard" árusításának megkezdését. Ugyan ezen a napon debütál a Windows 7 is, tehát van esély rá, hogy az kerül rá operációs rendszerként. Várhatóan 400-500 dollár közé fog esni a képernyős billentyűzet ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés