Játékos perifériák a nyári hónapokra

A Gigabyte nem várja meg a Computexet, így már most bejelentették a legújabb perifériáik érkezését, melyek természetesen ki lesznek állítva a tajvani rendezvényen is. Az új termékek az Aivia termékcsalád első versenyzői lesznek. A márkanév az Advaced, intuitive and versatile interface archetype rövidítése, ami a sorozatba tartozó termékek fő erősségeit taglalja. A tervezők természetesen a játékosok igényeit tartják szem előtt, így precíz, hasznos funkciókban gazdag megoldásokkal rukkolnak majd elő.

Az Aivia K8100 Gaming Keyboard névre keresztelt, ergonómikus kialakítású billentyűzet esetében a játékosok által sűrűn használt gombokra kiemelten figyelt a gyártó. Az USB interfészre köthető klaviatúra természetesen fel van szerelve a GHOST Engine technológiával, ami előre definiált makrók tárolását teszi lehetővé. Összesen 100 makró tárolható el, ám a gyorsbillentyűk segítségével csak a kiválasztott 25 hívható elő.

Gigabyte Aivia K8100 Gaming Keyboard
Gigabyte Aivia K8100 Gaming Keyboard [+]

A Gigabyte Anti-Ghosting eljárása sem maradhat ki, aminek hála a terméken akár 20 gomb is lenyomható egyszerre. Ezt egy ember nagyon nehezen tudja kivitelezni, így a rendszer a legkomolyabb billentyűkombinációkat is elfogadja. Az Aivia K8100 a multimédiás képességek tekintetében is kiemelkedő, sőt a Gigabyte egy érintésre érzékeny csúszkát alkalmaz a hangerő szabályzására.

Gigabyte Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse
Gigabyte Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse

Az egerek piacán az Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse tűnik majd fel, mely vezeték nélkül tartja fenn a kapcsolatot a számítógépre kötött USB-s vevőegységgel. Bár ezt a megoldást a játékosok nem szokták kedvelni a Gigabyte szerint a termék képes 1000 Hz-es frissítéssel dolgozni, így biztosra vehető, hogy a kommunikáció nem akadályozza a precíz irányítást. A beépített akkumulátor 24 órás aktív használatot képes elviselni, ám akkor sincs gond, ha lemerülne, hiszen a QSBS technológia rendkívül gyorsan cseréli a telepet. A vállalat egészen pontosan 0,1 másodperces időtartamot adott meg.

Gigabyte Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse
Gigabyte Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse

A GHOST Engine természetesen az egérben is jelen van, így a szükséges makrók könnyedén használhatók. A Gigabyte Aivia szériás versenyzői a nyáron kerülnek az üzletekbe, az árakról viszont nem nyilatkozott a gyártó.

A Mionix is bemutatott egy játékos egeret, mely a nemrég tesztelt Naos 5000-re épül. Az újdonság Naos 3200 néven lesz elérhető. A fő különbség a nagyobb testvérhez viszonyítva, hogy a lézeres optikát LED-esre cserélte a gyártó, ami maximum 3200 dpi-s felbontásra képes. Ennek megfelelően az 1 ms-os válaszidővel reagáló termék elektronikája 6469 képmintát elemez egy másodperc alatt, és 15 g-s gyorsulásig őrzi meg a precizitását. Az USB portra köthető periféria 16 biten és 1000 Hz-en kommunikál, azaz ebből a szempontból Naos 5000 értékeit szolgáltatja.

Mionix Naos 3200
Mionix Naos 3200

A Naos családba tartozó egerek a kialakítás és a méret szempontjából megegyeznek, ám az új versenyző nem súlyozható, így be kell érni a – kábel nélkül mérhető – 99 grammos tömegével. Természetesen a hét programozható gomb és a beépített memória is megmaradt, sőt a különböző színekben használható világításról sem kell lemondani. Persze ez a szolgáltatás nem mindenkinek nyeri el a tetszését, így a Mionix lehetőséget biztosít a funkció kikapcsolására. A Naos 3200 a hazai piacon júniusban fog megjelenni, az árazásról azonban nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés