iPad negyedik generáció: minden eddigi Apple tabletnél erősebb hardverrel

Az Apple ígéretéhez híven megtartotta őszi termékbejelentését, melyen számos új termékről beszéltek. A legtöbbet természetesen az iPad mini terméket várták. Egy ideig úgy tűnt, hogy hiába ugyanis az Apple egy negyedik generációs iPaddel állt elő, de aztán az iPad mini is előkerült.

Apple negyedik generációs iPad
Apple negyedik generációs iPad [+]

A negyedik generációs iPad egy átlagos frissítésnek mondható a korábban bemutatott harmadik generációs iPadhez képest. A legfőbb változást az új SoC jelenti, mely az A6X jelzést viseli. A pontos felépítésről még nincs adat, hiszen a cég csupán annyit mondott, hogy kétszer gyorsabb az Apple A5X-nél. Ezenkívül frissítésre került az előlapi FaceTime kamera, amely most már 720p HD felbontású, fejlődött az LTE modem, és lecserélték a Wi-Fi is. Az új modul támogatja az IEEE 802.11a/b/g/n szabványt 2,4 és 5 GHz mellett, a gyártó ezzel kétszeres teljesítményt ígér. Az üzemidő 10 óra, emellett borítékolható volt a Lightning csatlakozó bevetése.

Apple negyedik generációs iPad
Apple negyedik generációs iPad [+]

A negyedik generációs iPad ugyanazt a vázat kapja meg, mint elődje, így a kijelző is 9,7 colos marad. A 16, 32 és 64 GB-os változatok rendre 499, 599 és 699 dollárba fognak kerülni. Az LTE-s modellek árazása rendre 629, 729 és 829 dollár lesz.

Apple negyedik generációs iPad
Apple negyedik generációs iPad [+]

Természetesen a negyedik generációs iPad is támogatja a legújabb Apple iOS-t, és a szoftverek szempontjából is tökéletes a kompatibilitás. Szó volt még az iBook Author programról is, mellyel az Apple az oktatást célozza meg. Az alkalmazás új verziója már letölthető a vállalat piacteréről, és a legnagyobb újítása, hogy matematikai kifejezéseket is el lehet helyezni a könyvekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés