Brazíliában folyik az iPad Mini gyártása, már csak két hét a rajtig?

Hirdetés

Két héttel ezelőtt néhány hihetőnek tűnő kémfotó tartotta életben az iPad Miniről szóló híreszteléseket, azonban a bejelentés vélt időpontjának közeledtével egyre csak szaporodnak a pletykák a Apple idei újabb nagy dobásáról. A Macotakara nevű japán oldal például azt állítja, hogy Brazíliában teljes sebességgel folyik a zsugorított tablet gyártása, amely egybevág azzal a nyár közepén szárnyra kapott hírrel, miszerint az iPad mini kizárólag a Foxconn – év elején felépült – Brazíliai gyárában készül majd.


(forrás: Softpedia)

Bár a mostani hírek Brazíliával kapcsolatban konkrétan nem említik a Foxconn nevét, de mivel a dél-amerikai bővítés is azért valósult meg, mert a rengeteg márkának bedolgozó kínai gyártósorok már nem bírták a terhelést, valamint az Apple és a Foxconn között igen erős a kapcsolat, így az értesülés jó eséllyel igaz. Szintén a napokban látott napvilágot az az információ, hogy a média számára október 10-én küldik majd ki a gyártó nagy bejelentésre vonatkozó meghívókat, majd rá egy hétre, október 17-én végre lehullhat a lepel az iPad Miniről. Persze hivatalos megerősítést ez sem nyert, valamint még a helyszín is kérdéses, de minden bizonnyal San Francisco (Kalifornia) adhat majd otthont az eseménynek.


(forrás: Softpedia)

A hardverrel kapcsolatban még mindig nagy a tapogatózás, a 7,85”-es képátló visszatérő rondótéma, de a belsőt homály fedi. A Softpedia például azt feltételezi, hogy főleg iPad 2 alkatrészekből fog összeállni a konfiguráció, amely a költségcsökkentés szempontjából több mint logikusan hangzik. A kijelző felbontására is azt tippelik, hogy a második generációs Apple tablet értékeit hozza, amely a csökkentett képátló következtében természetesen élesebb képest és nagyobb pixelsűrűséget eredményez majd. A szóbeszédekből tehát továbbra sincs hiány, de ha a bejelentés időpontjával kapcsolatos információknak hihetünk, akkor már tényleg csak napok kérdése, hogy végre hivatalos specifikációt, és nem utolsó sorban árcédulát kapjunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés