iPad mini: színre lépett a legkisebb és legolcsóbb Apple tablet

Ahogy várható volt az iPad mini is bemutatkozott. Ez a termék 7,9 colos kijelzőt kapott, amely IPS panelre épül, és ugyanazt a kapacitív multi-touch technológiát kapja meg mint nagyobbik testvére. Az újdonság mindössze 7,2 mm vékony, amihez 312 grammos tömeg társul. A megjelenítő natív felbontása 1024x768 pixel, tehát a képarány 4:3, ami az iPadekre írt programok kompatibilitása miatt nem elhanyagolható. A mini az iPad 2-ben használt Apple A5-ös SoC-on alapuló központi egységet kap. Persze a lapka órajeleiről nincs pontos adat, de a teljesítménye nagyjából az iPad 2 szintjére várható. Komolyabb változás még az iPadekhez képest, hogy a mini verzió micro-SIM helyett csak nano-SIM szabványú kártyákat fogad el.

Apple iPad Mini fehér és fekete színben Apple iPad Mini fehér és fekete színben
Apple iPad mini fehér és fekete színben [+]

Természetesen az iPad mini megkapja a Lightning Connectort, előlapján FaceTime HD, míg a hátlapján 5 megapixeles iSight kamera lesz. A Wi-Fi és az LTE támogatás megegyezik a negyedik generációs iPad képességeivel, emellett a 10 órás üzemidő is marad. A 16 GB-os iPad Mini 329 dollárba fog kerülni, míg a 32 és 64 GB-os verziókért 429 és 529 dollárt kell fizetni. Az LTE az előbbi árakat 130 dollárral emeli.

Apple iPad Mini
[+]

Természetesen az új iPad mini is támogatja a legújabb Apple iOS-t, és a szoftverek szempontjából is tökéletes a kompatibilitás.


(forrás: Apple iPad mini Smart Cover) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés