Apple Mac mini: még több teljesítményt zsúfoltak az alumínium apróságba

Az Apple az asztali számítógépek frontján komoly átalakításokat végzett a hetedik generációs iMac-en, de a vérfrissítés során legkisebb masinájukról, az iMac miniről sem feledkeztek meg. Igaz, a minik specifikációja egy évvel ezelőtt is megújult, de a hardverkomponensek folyamatos fejlődésével mindig van hova javulni.

A legfontosabb lépés természetesen jelen esetben is az Intel Sandy Bridge központi egység nyugdíjazása volt, helyébe Ivy Bridge kétmagos Core i5 és négymagos Core i7 processzorok léptek. A rendszermemória kapacitását 16 GB-ban maximalizálták, míg az adatok tárolására egy legfeljebb 1 TB-os merevlemez vagy 256 GB-os SSD igényelhető. Érdemes megjegyezni, hogy az iMac-nél már említett Fusion Drive gyorsítótárazással kombinált meghajtó jelen esetben is elérhető. A kompakt kialakításból következően a megjelenítés továbbra is az IGP feladata, dGPU opció nincs.

Az apróság szerencsére beépített tápegységgel rendelkezik, így külső AC/DC konverter nélkül közvetlenül a hálózati áramforrásra köthető. Hátoldalán minden szükséges csatlakozó megtalálható, a sorban Gigabit Ethernet (RJ-45), FireWire 800, HDMI videokimenet, egy Thunderbolt és 4 x USB 3.0 port, egy SD kártyaolvasó és a szokásos audioaljzatok tobzódnak. Bluetooth 4.0 és IEEE802.11b/g/n Wi-Fi kompatibilitással is bír, így a vezeték nélküli kommunikációnak sincs akadálya. Az Apple a teljesítménynövekedés mellett büszkén hirdeti, hogy energiafelhasználás szempontjából az új mini az egyik leghatékonyabb asztali számítógép, nyugalmi állapotban kevesebb mint 11 wattot fogyaszt.


[+]

A tegnapi bejelentésen két kiépítést mutattak be. Az egyikben 2,5 GHz-es, duplamagos Core i5 processzor, 4 GB memória és 500 GB-os HDD lapul, vételára 599 dollár lesz. Ezenkívül érkezik egy úgynevezett szerver verzió is, amelybe már 2,3 GHz-en ketyegő, négymagos Core i7 CPU, 4 GB RAM és 2 x 1 TB kapacitású merevlemezek kerülnek, ezért a konfigurációért egy híján 1000 dollárt kérnek. A fedélzeten az iMac-ekhez hasonlóan jelen esetben is OS X Mountain Lion operációs rendszer lakik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés