Úton van az Intel 320-as szériába tartozó SSD-inek javítása - frissítve!

Egy hónappal ezelőtt pattant ki a botrány, amikor felhasználók visszajelzései alapján az Intel 320-as sorozatba tartozó SSD-k áramkimaradások után 8 MB-os kapacitást mutattak és elérhetetlenné váltak, ami egyben azt is jelentette, hogy a rajta tárolt adatoknak is könnyes búcsút lehetett inteni. A tárolót ugyan Secure Erase útján újra működésbe helyezni az Intel SSD Toolbox vagy hasonló szoftver segítségével, de az adatokat visszaállítani természetesen ezzel sem lehet.

Az Intelnek sikerült reprodukálni a jelenséget és megerősítették, hogy "bizonyos körülmények között" valóban előfordulhat ilyen probléma, de már dolgoznak javításon. Szerencsére a hiba oka nem hardveres eredetű, mivel a jelentés szerint egy javított firmware-en dolgozik az Intel, ami jelenleg tesztelés alatt áll, de biztosan megoldja majd a korábban felmerült problémát.

A gyártó nem adott meg pontos időpontot az új firmware megjelenésével kapcsolatban, de múlt hét pénteki ígérete szerint két héten belül elérhetővé válik a javítás. Ez azt jelenti, hogy a javított vezérlőprogram akár már a héten, legrosszabb esetben pedig a jövő hét folyamán lesz elérhető az Intel terméktámogatási és közösségi oldalán.

Kiegészítés: A frissítés már letölthető innen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés