Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ilyenkor kell megemlíteni a biztonsági mentés fontosságát.

TRON addict

(#2) CYBERIA válasza radi8tor1 (#1) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Én mondjuk alapból soha nem tárolnám a fontos adataimat SSD-n.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#3) zörbi

zörbi
(lelkes újonc)

És ez csak a 600GB-os modelleket érinti? Az utóbbi időkben játszok a gondolattal hogy vegyek egy 40GB-osat a rendszernek.

(#4) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Epic Fail.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#5) Georg17 válasza CYBERIA (#2) üzenetére

Georg17
(tag)

Igen. Osztom a véleményedet. Bár önmagában már az is elég nagy gond, ha elszáll az SSD.

(#7) radi8tor1 válasza psyho85 (#6) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Szabálytalan leállítás és hardverhiba is okozhat áramkimaradást...

TRON addict

(#8) stutga

stutga
(újonc)

Szo nincs arra, mennyire boldog lennek, ha ilyen problemam lenne maganszemelykent.

(#9) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A történelem megismétli önmagát...

Gondolok itt a hibás dolgok megjelenésére az Intel háza táján.. Bár még mielőtt bárki bármit mondana, nem csak Náluk fordulhat elő...

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#10) audi100td válasza psyho85 (#6) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

vagy adatmentésre, bírom amikor rinyálnak az emberek, hogy elszáltt a vinyó meg minden adat, de annyi eszük nincs, hogy rendszeresen lementsék a fontos cuccaikat

hackeeeee: igen, nem csak náluk, viszont mint ha az utóbbi néhány évben egyre gyakoribbak lennének az ilyen szériahibák, úgy tűnik a gyártók nem igen foglalkoznak már a termékek alapos tesztelésévél, inkább rábízzák a hülye userre

[ Szerkesztve ]

(#11) edward2

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

60 gigás rendszer SSD-m ha elszállna hatalmas csapás érne. Nincs rajta konkrétan semmi csak az OS. Adattárolásra meg szimpla SSD-t használjon az ember öreganyja.

(#12) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Gondolom hogy örülnek a tulajdonosokon felül ennek a szervizeseki s.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#13) radi8tor1 válasza audi100td (#10) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

A jó öreg X-25M milyen jól végzi már a dolgát 2 éve. *kopp* *kopp*

TRON addict

(#14) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Durva!
Főleg, ha a 600GB-s példány száll el, mert ott azért elég nagy a valószínűsége, hogy nem csak oprendszer van telepítve. Meg ugye eddig azt hallottuk, hogy az SSD egyik nagy előnye, ha elhasználódik a memó, akkor az csak az írást érinti, olvasni még simán lehet az adatokat. Hát, most erre is megérkezett a "megoldás". ;]

Alléz Olympique de Marseille!

(#15) hackeeeee válasza audi100td (#10) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajnos igen... Ez egyre sűrűbb. :\

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#16) Zolix64

Zolix64
(újonc)

Nekem idáig egy 120 verzióval semmi hasonló gond nem jelentkezett. (kopp, kopp :) ) (bár ami érdekes, hogy 114 Power Cycle Count-ra jut 55 Unsafe Shutdown Count :F)

[ Szerkesztve ]

(#17) Zodicus

Zodicus
(fanatikus tag)

De jó... Tegnap rendeltem meg a 80Gb-osat. Bár szerintem Intelék hamar reagálni fognak rá

(#18) tiborandras válasza Zolix64 (#16) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

gyanus az 55 unsafe shutdown. a helyedben en mentenem rola az adatokat es pihentetnem, amig intel bacsi nem ad ra megoldast :K

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#19) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Pont erről beszéltem korábban, hogy az SSD technika még nem elég kiforrott és hordozhat magában rejtett hibákat. Az hogy ez az Intel gyártmányúakkal jött elő ezúttal szerintem nem releváns arra vonatkozólag hogy az SSD adatmentési lehetőségei házi módszerrel eléggé korláttozottak egy ilyen jellegű meghibásodás esetén.

Tomcat

(#20) nemszabad

nemszabad
(lelkes újonc)

Hát ez szopó. Elég morcos lennék, ha így járnék... Mondjuk esély nem sok rá, mert hdd-ben utazom :). Érdekes, hogy pont tegnap, vagy talán tegnapelőtt ment a vitázás egy Intel alaplap kapcsán, hogy az mennyire megbízható, avagy sem. Erre tessék, jön a hír, hogy gebasz van bizony Intel ssd-kel. Semmi sem az már, ami. Szórják kifele a sok teszteletlen szart, majd a hülye vevő szívjon vele.... :o

Petya

(#21) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

ez nem az intel éve...

(#22) radi8tor1 válasza nemszabad (#20) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

HDD-nek sokkal nagyobb a meghibásodási esélye, mint az SSD-nek a HDD mozgó alkatrészei miatt. Szerintem ezzel ne nyugtasd magad :)

TRON addict

(#23) Dassler

Dassler
(őstag)

Még szerencse, hogy nekem RAID5-ben van 4 ilyen :C

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#24) yakuza.tora válasza hackeeeee (#15) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Kellett nekik emberkedniük... :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#25) Runo válasza radi8tor1 (#13) üzenetére

Runo
(őstag)

3x kell, különben nem működik :DDD

[ Szerkesztve ]

(#26) Zolix64 válasza tiborandras (#18) üzenetére

Zolix64
(újonc)

"Csak" a rendszer van alatta, a munkán hordozható HDD-n tárolom, szóval csak maximum bosszúságot okozna a halála (adatok elvesztése). Az nekem is feltűnt, hogy nagyon gyorsan kapcsol ki a gép mióta megvan, kikapcsoláskor alig látom a Windows-os forgó köröcskét :).

(#27) Neovenator válasza psyho85 (#6) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Sajnos nem, mert örül, ha az SSD árát nagy nehezen ki tudja köhögni...

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#28) Srodney válasza zörbi (#3) üzenetére

Srodney
(senior tag)

hát ez az,sokan csak a gondoltattal játszunk pedig milyen jó lenne...

(#29) Neovenator válasza Tomcat (#19) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

A Sandforce-os SSD-ket is megsüti az áramkimaradás...tapasztalat. :)

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#30) p87

p87
(fanatikus tag)

Nekem is 320-as SSD-m van de egyáltalán nem aggódok.
Hogy miért? Mert semmi hivatalos bejelentés, hogy a hiba előjöhet az összes 320-as nál.
Utánnanéztem mennyi is a panaszok száma, cirka 10-20 ember írt, hogy nála elő jött ez a hiba, mennyiből is? Már lehet több százezret eladtak belőle. Ezeknél lehet valós hardveres hiba is és ezek alapján nem lehet kijelenteni, hogy az össze ilyen lenne amíg Intel végére nem jár.
Bármely gyártó SSD-je meghibásodhat, aki ezen pár ember alapján ítél az jó nagy idióta.

Ott vannak pl. az új Sandforce-os SATA3-as SSD-k, pl. OCZ, Corsair, fagyások, lassú működés, fel sem ismeri a gép, ezek már valós elismert hibák, több száz vagy ezer panaszal, addig nem kell temetni az Intelt mert pár embernél behalt, az Intel se 0%-os halálozási aránnyal bír, valami 0,6% körül van és simán lehet, hogy ebbe tartoznak a mostani esetek is.

Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

(#31) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

az ssd -re én nem bíznék fontos adatot csak op. rendszert, hajlamosak hektikusan viselkedni

adatmentésre/adattartásra legjobb egy számítógéptől független tápellátású külső winyó szünetmentessel
és 2 külön hdd-n legyenek meg a fontos dolgok :K

(#32) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

a hibrid ssd mennyire jó? mert elvileg a 4gb ssd részre a vinyó magától cache-el, ergó nem fordulhat elő adatvesztés, ha az ssd rész "törlődik"

(#33) audi100td válasza Tomcat (#19) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

ja, de előtte kéne menteni, nem? utána már tökmindegy és ha beszarik a vinyód, hibától függően azt is elég nehéz/lehetetlen utána már házilag lementeni

Sanya: a hibrid hdd/ssd jelengi formájában és az árához képest szerintem értelmetlen és vinyóval sem kapsz 100%-os megbízhatóságot, rendszeresen menteni kell, akkor nincs miért aggódni

[ Szerkesztve ]

(#34) S-eye

S-eye
(tag)

Úgy látszik Intelék is kezdenek hibás SSD-ket kiadni...Azért az horror lehetett,amikor fél kiló aranyért vett 320-ról eltűntek az adatok.

// SDG //

(#35) nemszabad válasza radi8tor1 (#22) üzenetére

nemszabad
(lelkes újonc)

Persze, tudom jól. De én arra gondoltam, hogy akkor lennék piszok morcos, ha egy halom pénzért megvennék egy ssd-t, ami szarakodna, eltűnnének az adataim. Másrészt meg arra értettem, hogy nemhogy ilyen, de még ssd-m sincs, csak egy egyszerű 80-as hdd.

Petya

(#36) Tomcat válasza Neovenator (#29) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Érdekes hogy megint együtt szerepel az Intel és az adatvesztés mint fogalom mint a SB indulásakor is volt. Lehet hogy véletlen megint ez a kettősség, de az áramkimaradás az tényleg szinte mindent tönkretesz függetlenül attól hogy ki gyártotta az adott SSD-t.

Én egy sub-notebookban cseréltem egy 32 GB-os Kingston SSD-re a gyári 160GB-os HDD-t gondolván egyrészt hogy jó lesz a gyorsabb, csendesebb működés másrészt hogy magam is megtpasztaljam az SSD használat körülményeit. Valószínűleg egy elég korai változatot fogtam ki, vagy csak simán pechem volt, de pár hónap használat után eltűnt róla minden adat. Az tény hogy sokszor volt olyan hogy nem volt ideje a gépnek alvó üzemre váltani és leállítás közben lemerült, de eddig én is úgy tudtam hogy olvasni mindig lehet majd, csak az írások száma limitált.
Egy ilyen sikertelen leállítás után nem indult el a gép. Kivettem az SSD-t és nem volt rajta semmi adat. :F

Tomcat

(#37) stifi

stifi
(senior tag)

több dolog miatt ciki ez
ha jól tudom most emelték meg az intel ssd-k garanciáját, bár lehet nem ennek a szériának
a 600 GB változat ára kb heroin árban mérhető, de lehet hogy drágább, egy vagyon lehetett

Nincs időm kedvesnek lenni...

(#38) huncut123

huncut123
(lelkes újonc)

Én frászt kapnék, ha a 100k+ os SSD-m beadná a kulcsot, most hogy a Razer Mambám mondta be az unalmast most is eléggé csak ideg lettem a 30k egérre.
RAID1 a megoldás :) vagy helyből RAID6 az ilyen SSD-kből

(#39) warcat

warcat
(fanatikus tag)

a 600-as Intel 1100 dollár :)

(#40) janos1988 válasza psyho85 (#6) üzenetére

janos1988
(őstag)

Akinek ennyi penze van nem telik egy 1TB-os archiv vinyora?...

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#41) janos1988 válasza p87 (#30) üzenetére

janos1988
(őstag)

Ez csak a 600-asokat erinti, leglabbis a cikkbol itelve.

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#42) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

nekem volt már egy adatvesztésem SSD-n, azóta az újra csak oprendszert teszek rá + programokat, semmi mást.

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#43) Tomcat válasza audi100td (#33) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Így van, nem árt ha legalább két példányban tárolja az adatait mindenki. Egyébként pont az SSD-nél gondoltam arra hogy itt is kellene valami redundancia még ha csak a rendszert is tenném rá. Én a RAID1-re gondoltam első körben.

Én jelenleg HDD-vel RAID5-ben vagyok ahol lehet, és van még egy szinkronizált NAS 2*1TB kapacitással RAID1-ben a fontos adatoknak. Ezen kívül DVD-re is kiírok mindent ami fontos lehet és előny ha még hordozható is. Igyekszem legalább 3X-osan tárolni mindent ami gondot okozna ha elveszíteném.

Tomcat

(#44) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ciki... de talán ennél nagyobb probléma már nem lesz az ssd-kel.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#45) nuke7 válasza Sanya (#32) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

látom sokan válaszolnak neked is, pedig ez engem is érdekelne... :U

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#46) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Kis hazánkban nem sok embert érint ez a hír ;] szerintem :U

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#47) Móci válasza nuke7 (#45) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 33-as hozzászólásban volt válasz...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#48) domi007 válasza Sanya (#32) üzenetére

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy mondod, Momentus XT-ket ez tutira nem érinti (de jó lenne venni egyet :B :B )

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#49) TOM-202

TOM-202
(fanatikus tag)

Pont egy kisebb Intel-est néztem ki magamnak, de ez a hír egy kicsit elbizonytalanított. Inkább elnapolom az SSD beszerzést. Más gyártókkal nincs ilyen gond?

(#50) hohoo válasza CYBERIA (#2) üzenetére

hohoo
(senior tag)

LOL Mert a vinyó biztonságosabb? ott még áramkimaradás sem kell, az csak úgy elszáll...

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.