Indul a PROHARDVER! TV

Az a tervünk, hogy a megszokott bemutatók és nagytesztek, a napi hírek, és a kettő között valahol félúton elhelyezkedő hazai pálya rovat mellett most egy újfajta tartalmat is hódító útjára indítunk. Videók. De nem úgy, ahogy azt általában szokták.

Pont tegnap egy rendezvényen hangzott el, hogy ma már az emberek nem szeretnek olvasni, egy teszten úgy kell magunkat átrágni, mint egy tankönyven. Ez nem jó, olyan huszadik századi meg minden. Bezzeg a videó. Nos, szeretnénk hinni, hogy ez így hülyeség. Egyrészt, mert igenis közös cél, hogy "tanuljunk", és ha egy tesztből tanulni lehet, tanulva olvassuk, az egy jó dolog. Elgondolkodtató film kontra Mónikasó ugye... Másrészt, egy terméket komolyan megvizsgálni úgy lehet, hogy az ember leteszteli. Az ugyanis alapos, képeket, grafikonokat igényel, ráadásul az egész hosszú. Húsz másodperces vicces videókat nézni a Youtube-on nagyon más, mint egy alapvetően nem képernyőre termett ember mantráit hallgatni mondjuk 10 percen keresztül egy alacsony bitrátás ablakban...

No tehát: a terv az, hogy a PH!TV-re keresztelt új rovatunk egyrészt élő és interaktív adásokból fog állni, minimum heti két alkalommal.

Bővebben: minden adást kezdés előtt kb. egy órával beharangozunk egy normál címlapi hírben, nagyjából felvázolva annak tartalmát, azaz, hogy milyen termékekről fogunk beszélgetni. Tesszük ezt azért, mert így lehetőség nyílik a hír topikjában kérdéseket feltenni egyik-másik termékkel kapcsolatban. "Te Pheke, légyszi nézd már meg, hogy tényleg olyan zsizsikes-e a Sony A55 elektronikus keresője... valaki fikázta egy külföldi fórumon, és szeretnék végre pontok tenni a kérdésre". Ha hirtelen passzívba megy a fórum (amitől azért őszintén szólva annyira nem tartunk), akkor sincs dráma, Pheke eljátszik majd a kütyükkel.

Most úgy tervezzük, hogy az adás előtti egy órában a topikban gyűlnek majd így a kérdések, infók, míg az élő adás alatt egy live chatbox lesz a videóstream alatt, a pörgősebb, interaktívabb, áttekinthetőbb, tisztább-szárazabb élményért.

Tehát címlapi hír, annak topikja, egy órára rá kezdődő adás, ami alatt chat.

Mindez iszonyúan béta, minden szempontból. Először is, menet közben fogjuk látni, veletek együtt, hogy mi a jó irány, chat helyett mégis topik végig, kisebb box, akad a stream szerver stb. Technikai és koncepcionális téren is sok a lehetőség, kihívás, biztos, hogy bele kell rázódnunk (és nektek is). Légyszi ne tépjétek le az arcunk azonnal (az enyémnek már így is hiányzik a fele...), ki fog ez alakulni.

A másik nagyon fontos dolog, hogy nem egy fLeSs-féle gigatesztet akarunk videós formátumban elmondani! Megelőzendő a "hanyatlik a PH!" és a "már ide is betört a bulvár!" felütésű, keserű csalódásokat, már most szeretnénk leszögezni, hogy ez egy újfajta tartalom lesz a meglévőek mellett! Pheke csinálja, ő eddig nem csinált semmit (úgy értem, a PH!-n... persze ki tudja...), és nem is vált senkit a szerkesztőségben, tehát nem valaki helyett, hanem mindenki mellé jön a PH! Fekete Seregébe. Elkanyarodtunk... a lényeg tehát az, hogy ezek az adások nem tesztek, inkább élő, közös érdeklődés, szórakozás, tehát egy jóval könnyedebb, kötetlenebb tartalom, ami azért a "kütyükről" szól . Ugye a TV-ben is húzós volna, ha csak 10 órás dokumentumfilmeket adnának...

Nos, nagyjából ennyi. Komolyan gondoljuk az egészet, anno a Hazai Pálya is így indult, aztán némi hullámvasút után csak kibírt és -bír éveket. Elszántak vagyunk, hogy a PH!TV-vel is így legyen...

BANZAIIIII!

Technikai dolgok: az adáshoz Microsoft Silverlight űrtechnológia kell, ugyanis a nagyon rendes Myshowroomosok biztosítják a hátteret, nekik pedig ilyen a rendszerük. Extrém Linux-hívők se kezdjék el őket piszkálni ezért, egyelőre ott tartunk, hogy ők felajánlották segítségüket, nélkülük ez a béta 1-es tesztadás sem lenne. Szóval akinél nincs Silverlight, és felvállalja, hogy ő nem más, nem alternatív, valamint még a műsor is érdekli, tegye fel, így működni fog (ez ígéret, nem bizonyíték, kop-kop-kop).

Íme az első adás, ebből minden kiderül!

És az összes eddigi PH!TV adás:

Azóta történt

Előzmények