Hybrid IS képstabilizátort kapott a Canon új makró objektíve

Új, hibrid képstabilizátorát a Canon máris a mélyvízben teszteli, nem is akárhogy. Az új makró optika valószínűleg nem leváltja, hanem kiegészíti a régebbi EF 100 mm F2.8 Macro USM objektívet, hiszen a kettő teljesen más árkategóriába tartozik (1049 USD vs 600 USD).

Az új rendszernek köszönhetően, melyről korábban már hírt adtunk, 1:1 nagyításnál körülbelül 2 FÉ-nyi, nagyobb tárgytávolságoknál pedig cca. 4 FÉ-nyi előnyt élvezhetünk. A szeptember végétől kapható objektív minőségét olyan részletmegoldások is jellemzik, mint például az igen alacsony súrlódási együtthatójú, kerámiából készült görgők, melyekre az optika mozgó részei támaszkodnak. Optikailag is a legjobb minőségre számíthatunk, hiszen több ultra alacsony szórású lencsetag garantálja a színi hibáktól való mentességet, a Super Spectra bevonatok pedig majdnem kizárják a szellemképek és becsillanások előfordulásának lehetőségét.


forrás: dpreview

A Canon EF 100 mm F2.8L USM Macro többi "L"-es társaihoz hasonlóan por- és bizonyos szintig vízálló lesz. Számos kiegészítőt vásárolhatunk majd meg hozzá, mint például az állványgyűrűt (D), a napellenzőt (ET-73), vagy az EF12 II és EF25 II közgyűrűket.
Itthoni árakról nincs információnk, de valószínűleg 270 - 300e forintos árcédulára kell majd lelkiekben készülnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés