Hirdetés

10"-es HP Pavilion notebook AMD Mullins APU-val a Chromebookok ársávjában

A Microsoftnál nemrégiben azt nyilatkozták, hogy nem fogják harc nélkül odaadni az olcsó (100-200-250 dolláros) notebookok szegmensét a feltörekvő Chromebooknak, éppen ezért a gyártókkal karöltve olyan masinákkal fognak előrukkolni, amelyek árukat tekintve a Google Chrome eszközök territóriumára merészkednek – természetesen gyárilag Windows operációs rendszerrel felvértezve.


[+]

Ennél a bejelentésnél az Acer és a Toshiba mellett a HP neve is felmerült, mint olcsó gépeket gyártó partner, és bár az utóbbiak inkább év végére ígérték saját megoldásaikat, ám úgy tűnik ennek előszelét már most érezhetjük. Megérkezett ugyanis a HP Pavilion 10z Touch jelzésű notebook, ami pontosan 249,99 dollárba kerül, és ebben az árban a Microsoft operációs rendszere is benne foglaltatik, tehát a fent vázolt koncepcióba könnyen beilleszthető – még ha nem is annak a része. A 10"-es, 1366x768-as érintőkijelzővel felszerelt gép az AMD nemrégiben bemutatott "Mullins" kódnevű, alacsony fogyasztású (TDP<4 watt), legkisebb SoC APU-ját, a kétmagos, 1,4 GHz-es, Radeon R2 IGP-vel felvértezett E1 Micro-2600T egységét használja. Ez alapján még az is elképzelhető, hogy a 10z passzív hűtést használ, bár erről a HP nem szolgált információval, viszont a képeken nem látható szellőzőrács, noha a hátuljáról és aljáról nincs fotó.


[+]

A további paraméterek, mint a 2 GB RAM és az 500 GB-os HDD, valamint a felszereltség (VGA kamera, 10/100 LAN, IEE 802.11n Wi-Fi, SD kártyaolvasó, HDMI-kimenet) acélos helyett nevezhető inkább átlagosnak, vagyis az árkategóriájának megfelelőnek. Szerencsére az USB 2.0 mellett USB 3.0 is került az 1,41 kg körüli termékbe. A tápellátást egy háromcellás, 24 Wh-s akkura bízták, és ezzel a gyártó szerint 4 órás üzemidő érhető el videólejátszás közben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés