Megfizethető hibridekkel is újít a HP

A HP a méregdrága Spectre termékek mellett a tömeges igényekre is gondol. Eddig azt hittük, hogy a minőség, valamint a jó ötletek csak magas árcímke mellett valósíthatók meg, de a Pavilion x2 sorozat ennek végre az ellenkezőjét szeretné bebizonyítani. A vállalat 11 és 13 colos hibridekben gondolkodott, ráadásul az érintésre érzékeny kijelzők IPS panelt kaptak, melynek felbontása 1366x768 pixel, ami ekkora méretben elég. Sőt, a mobil termékekbe inkább ez az ideális, hiszen a Windows 8.1 egy DirectX 11.1-et támogató grafikus vezérlő mellett tizenhatszoros élsimítást alkalmaz, tehát a képminőséggel nem lehet majd gond. Ezenkívül mindegyik gép tabletrészébe 64 vagy 128 GB-os SSD kérhető.

A 11 colos kivitelű masinában egy Intel Bay Trail platform dolgozik, de a pontos típus még nem ismert, viszont nem D-s Atomról van szó, mivel maximum 4 GB memóriát lehet kérni a SoC mellé. Ez a rendszer a Windows 8.1 legjobb képminőségére vonatkozó funkcióját nem tudja majd kihasználni, mivel a HD Graphics IGP nem támogatja a DirectX 11.1-et, de 11 colos méretben elég a gyengébb élsimítás is a fentebb említett felbontáshoz. A nagyobbik, 13 colos opció belsejét már a felhasználó választhatja ki. A HP szerint az egyik kivitel AMD A6-os APU-t, míg a másik Intel Core processzort kap. Egyik esetben sem derült ki a pontos típus, de az AMD esetében Temash SoC APU, míg az Intel mellett Haswell megoldás várható. Ilyen felállással mindkét modell támogatja a DirectX 11.1-et, így a tizenhatszoros élsimítás is aktív. A rendszermemória mérete maximum 8 GB lehet.

HP Pavilion 13 és 11 x2
HP Pavilion 13 és 11 x2

Természetesen a termékek tabletrésze a szokásos funkciókat is felkínálja, illetve különböző méretű akkumulátor is található bennük. A 11 és 13 colos Pavilion x2 esetében is a csomag része a billentyűzetes dokkoló, mely természetesen extra akkumulátort tartalmaz, amivel még tovább bírják a termékek. Ráadásul a HP mérnökei még tovább gondolkodtak, így a 13 colos variáns dokkolójába egy 500 GB-os merevlemez is rendelhető, ami jó hír, mivel a Windows 8-as tableteknél a felhasználók még 128 GB-os SSD mellett is panaszkodtak a helyhiányra. A dokkolóba helyezett merevlemez a legpraktikusabb módja a rendelkezésre álló tárhely drasztikus növelésének a hibrid gépeknél.

A Pavilion x2 legjobb része azonban, hogy a 11 és a 13 colos gépek is 599 dolláros kezdőárat kapnak alapkiépítésben. Ez nagyobb SSD, több memória, valamint az opcionális HDD mellett emelkedhet, de még így is nagyon kedvező árazással érkeznek a hibridek. Fontos tényező még, hogy a 11 colos opcióra 32, míg a 13 hüvelykes megoldásokra 64 bites Windows 8.1-es operációs rendszer kerül. Az újdonságok pontos specifikációi a november közepén esedékes start pillanatában derülnek majd ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés