Giada A51 Mini PC beágyazott rendszerekbe szánt AMD processzorral

A Giada a Zotac ZBOX szériájához hasonlóan számos belsővel kínálja kompakt számítógépeit, alig néhány napja mutatták be az Intel Atom D2500 alapú i35G Mini PC-t, most pedig újabb taggal bővül a színes kínálat. Ez a sorozat első tagja, amelybe a gyártó nem Intel, hanem AMD platformot épített, a középpontba egy T56N processzor, helyesbítve APU helyezkedik el. Ez az AMD G szériás, azaz beágyazott rendszerekbe szánt, Brazos alapú családjának egyik legerősebb tagja, és lényegében az E szériás E-350-nel azonos, vagyis dupla Zacate magja 1,6 GHz-en fut, a grafikáról pedig 500 MHz-en ketyegő integrált 6310 gondoskodik.


[+]

Igazából a Giada a specifikációban nem fogalmaz teljesen pontosan, így az sem elképzelhetetlen, hogy a karcsú masinában a T56N második kiadása szorgoskodik, amely 1650 MHz-es órajelet kapott (hasonlóan az E-450-hez), és a grafikus alegység szerepét a 6320 tölti be, azonos órajelen. Így a teljesítmény a szokásos Brazos szintet hozza, amely egyszerűbb feladatokra vagy másodlagos számítógépnek elégséges, valamint HTPC feladatkörben is tökéletesen megállja a helyét. A konfiguráció további pillérei a 2 GB RAM és a 320 GB kapacitású, 2,5”-es merevlemez.


[+]

Kommunikációs szempontból teljes a repertoár, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth is része az összeállításnak. Az egy könyv méreteivel vetekedő (192 x 155 x 26 mm) gép csak bő 2 cm vastag, ezért élébe csak korlátozott mennyiségű csatlakozó zsúfolható, ettől függetlenül nincs hiány a felhozatalban. Előlapján egy ajtó mögött egy kártyaolvasó, mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet (amely egyben optikai S/PDIF), valamint egy USB 3.0 port lapul. Hátoldalán a már említett Gigabit Ethernet RJ-45-ös aljzata mellett analóg (D-Sub és digitális (HDMI) videokimenet és 4 x USB 2.0 port sorakozik. Fogyasztását 35 wattban maximalizálta a gyártó


[+]

A Giada A51 Mini PC Az Egyesült Államokban és Kanadában máris elérhető, vételára 273 dollár.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés