Fujitsu blog: Lifebook A514 – nagyszerű alap ajánlat

Nehéz dolog jó belépőszintű notebookot venni. Ha az ár az úr, a gyártók mindig keményen faragnak a funkciókból, képességekből, és mindig sikerül valami olyat is kihagyni, ami miatt az ember – ha kicsit is konyít hozzá – inkább más alternatíva után néz. A Fujitsunál viszont úgy tűnik, hogy nagyon jól értenek az ároptimalizáláshoz: az alap Lifebook A514-et éppen a mi ízlésünk szerint sikerült sallangmentesíteni.


[+]

Adott a 15,6 hüvelykes gépház, amibe természetesen 1366x768 pixeles, TN+film technológiás kijelzőpanelt tettek, de ennek felülete matt, nem kell saját tükörképünket nézni benne. A meghajtásáról nem gyenge, Bay Trail alapú Celeron vagy Pentium, hanem komolyabb, Haswell-bázisú Core i3-4005U processzor gondoskodik két maggal, négy programszállal, 1,7 GHz-es órajellel, ami sosem esik lejjebb terhelés közben, a HD Graphiocs 4400 grafikus alegységgel pedig neki lehet fogni a régebbi játékoknak.


[+]

És most jönnek az okos részletek: nem hagyták el a második memóriacsatornát, így az IGP sem fog kifutni a memória-sávszélességből. Arról sem feledkeztek meg, hogy 2015-öt írunk, és mostmár lehet olyan internetcsomagot venni, aminek a kihajtásához kell a Gigabit Ethernet port. Az USB aljzatok számával és arányával sem szűkmarkúskodtak, a négyből három gyors, kék belsejű (3.0-s). A gépházat nem vékonyították le, így belefért az optikai meghajtó, a normális hűtés és a tisztességes, 48 wattórás akkumulátor.


[+]

Mi a helyzet az árral? Az is jó, sőt nagyon jó! A Fujitsu Lifebook A514 alapmodell a Core i3-4005U-val, egy modulban 4 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel, matt felületű kijelzővel, három USB 3.0 aljzattal, Gigabites Ethernet vezérlővel és FreeDOS operációs rendszerrel mindössze 119 999 forintba kerül. A legjobb hír pedig, hogy van 128 GB-os SSD-vel ellátott verzió is mindössze 139 999 forintért. Aki a flash tároló helyett inkább Windows 8.1-et szeretne, annak 149 999 forintot kell kifizetnie.

Azóta történt

Előzmények