Fekete-fehér alaplap az ECS-től

Továbbra is érkeznek a P55-ös chipsettel szerelt alaplapok. Az Intel platformra épülő eszközök sorát ezúttal az ECS újdonsága gazdagítja. A gyártó a P55H-AK jelzésű lapját mutatta be, amelynek prototípusát a szemfülesebbek már a Computexen is szemügyre vehették. Az inkább olcsóbb, egyszerűbb kinézetű termékeiről ismert cég most egy egész mutatós eszközzel érkezett. Ezúttal színtelen dizájnt választottak a tervezők, hiszen a P55H-AK-n a szürke árnyalatok dominálnak a világos és sötét részek mellett.

A Black Series sorozat friss tagján LGA1156-os foglalat található, memóriákból pedig maximum 2600 MHz-es DDR3 modulokat tud fogadni. A DIMM csatolók érintkezői 15 mikrométer vastagságú aranybevonattal lettek ellátva. Az NVIDIA NF200 kiegészítő lapkának köszönhetően a három x16-os PCI Ecpress slot háromutas SLI vagy Quad CrossFireX konfigurációk létrehozását is lehetővé teszi. Az egyéb bővítőkártyák számára két x1-es PCI Express és egy PCI sín került rá.

A terméken két 6 Gbps-os és hat 3 Gbps-os SATA aljzat áll készenlétben, de fellelhető még két eSATA és két 3.0-s USB port is. Ezenkívül két Gigabit Ethernet csatlakozó és nyolccsatornás hangrendszer is kapott még helyet a P55H-AK-n. A gazdag felszereltségű alaplap hamarosan kapható lesz, az ára viszont egyelőre még nem derült ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Előzmények

Hirdetés