Hangrendszerek inváziója várható

A hangrendszerek piacán két gyártó is bővíti a kínálatát. A Genius elsősorban a költséghatékonyságra helyezte a hangsúlyt, míg az Altec Lansing inkább a nagyobb teljesítményt tartotta szem előtt, ami természetesen magasabb árakat eredményez.

A Genius két darab sztereó hangszóróval és egy 2.1-es hangrendszerrel erősít. Az előbbi modellek az SP-i355 és az SP-i205U nevet kapták, és a külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet.


Genius SP-i355 [+]

Az SP-i355 tetszetős kiegészítője lehet egy színben hozzáillő LCD monitornak. A termék RMS teljesítménye 10 watt, a jel-zaj aránya nagyobb mint 85 dB, míg a hangtartománya 20 hertztől 20 kilohertzig terjed. A 4 ohm-os impedanciával rendelkező, 2 hüvelykes kimenetekkel felszerelt rendszer 3,5 mm-es jack csatlakozóval köthető a számítógép hangkártyájához, továbbá rendelkezik egy olyan kimenettel is, amelyre fej-, vagy fülhallgatókat lehet kötni.


Genius SP-i205U [+]

Az SP-i205U már kisebb és könnyebb, mint az előző bekezdésben bemutatott modell, így az egyszerűbb hordozhatóság miatt ezt a notebookokhoz ajánlja a gyártó. A fémes hatású külsőbe burkolózó berendezés USB porton keresztül köthető a számítógéphez, a jel-zaj aránya pedig nagyobb mint 90 dB.


Genius SW-J2.1 500 [+]

A Genius a 2.1-es hangrendszerek piacán a SW-J2.1 500 típusjelzésű modellel frissít, melynek hangtartománya 20 hertztől 20 kilohertzig terjed, 85 dB-nél nagyobb jel-zaj arány mellett. A termék 4 ohmos impedanciával rendelkező, 3 hüvelykes mélysugárzója 6 wattos RMS teljesítményt kínál, míg a magasabb hangokért felelős, két darab 2 colos szatellit hangszóró szintén 4 ohm impedancia mellett egyenként 3 wattra képes. A fekete színben pompázó hangfalrendszert a számítógéphez egy 3,5 mm-es jack aljzattal lehet csatlakoztatni, az energiaellátásról pedig ebben az esetben az elektromos hálózat gondoskodhat.

A Genius SP-i355, SP-i205U és SW-J2.1 500 jelzésű termékei már fellelhetők az üzletekben, a fogyasztói áruk 50, 45 és 38 dollár körül alakul.


Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021 - Forrás: TechConnect

Az Altec Lansing már viszonylag komoly 2.1-es hangfalrendszerrel rukkolt elő, mely az Expressionist Ultra MX6021 nevet kapta. A 200 wattos RMS teljesítménnyel rendelkező készülék nemcsak a számítógépekhez, hanem tévékhez, valamint a DVD-lejátszókhoz is ideális választás lehet.


Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021 - Forrás: TechConnect

Az MX6021 szatellit egységei egy 3 és egy 1 colos neodímium hangszóróból állnak, a mély hangokról pedig 6,5 hüvelykes átmérőjű, hosszúlöketű mélysugárzó gondoskodik hangkiegyenlítéses technológiával felvértezve. Várhatóan ebben a hónapban kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára 200 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés