Extrém tuning: világrekord és Veletech videó

Április 25-én, a Veletechen, a Gigabyte színeiben bemutatóztak az extrém tuning legjobb hazai képviselői. Korábban már megírtuk, hogy – bár elég ritka az ilyen – Achill3uS-nak sikerült abszolút világrekordot is elérni egy Core i7-5820K processzorral, ami folyékony nitrogénes hűtéssel a Gigabyte X99-SOC Champion alaplapjában 6178,26 MHz-re pörgött fel.


[+]

Ez az eredmény előre jelezte, hogy a processzorban komoly potenciál rejtőzik. A 6 GHz fölötti órajel amolyan végsebességnek tekinthető, legfeljebb ekkora órajel érhető el ezzel a CPU-val, de komoly terhelésnél, benchmarkoknál már vissza kell venni a frekvenciából, és a különböző feszültségekkel, időzítésekkel is sokat kell játszani. Bár a most elért 5,7 GHz valószínűleg még nem a végkifejlet, a GPUPi for CPU – 1B tesztben, subaruwrc hathatós segítségével, sikerült a világ legjobb ilyen processzorral elért eredményét produkálni. Ez azért is nagy szám, mert a terhelés több mint három percig tart.

Toyone pedig a vágóasztalnál serénykedett az utóbbi napokban, és elkészítette a fenti, igazán hangulatos kis videót a Veletechen töltött extrém tuningos napról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés