Érkezik az x86-os ASUS VivoTab Windows 8 tablet

Hirdetés

Az ASUS az új Windows operációs rendszerek idei megjelenésével párhuzamosan már bejelentett egy tabletet, de a VivoTab RT névre hallgató termék nem az volt, amire a többség várt. Az ARM alapokra épített eszköz ugyanis a nevéhez híven Windows RT operációs rendszert futtat, míg a Windows platformon nagyobb népszerűségnek örvendő x86-os hardvert és Windows 8-as rendszert használó testvérének megjelenését akkor ismeretlen okokból elcsúsztatták. Szerencsére nem kellett sokig várni, ugyanis a 11,6"-es, Intel Atom processzoros VivoTab a mai napon zöld jelzést kapott, amiből adódóan minden apró részlet és az ár is nyilvánosságra került.


[+]

A 8,7 milliméter vastag és 675 grammos VivoTab multi-touch Super IPS+ kijelzőpanelt kapott, aminek 1366x768-as felbontása nem nevezhető rendhagyónak, viszont 600 cd/m² fényerőre képes, ami verőfényes napsütésben kifejezetten jó szolgálatot tesz majd. További pozitívum, hogy nem csak ujjainkkal maszatolhatunk a Corning Fit Glass-szal védett kijelzőn, hanem a mellékelt, 1024 nyomásszint megkülönböztetésére képes Wacom stylus-szal is – ez kifejezetten hasznosnak fog bizonyulni, ha a hagyományos Windows felületen kell dolgoznunk, és nincs kéznél, vagy nincs lehetőség a billentyűzettel és touchpaddal felvértezett dokkoló használatára. Ez utóbbi egyébként opcionális kiegészítőként vásárolható meg és kiegészítő akkumulátorként működik, ami az eredeti 10,5 órás üzemidőt még legfeljebb 9 órával toldja meg; továbbá két USB portot is beépítettek, megkönnyítve a további külső eszközök csatlakoztatását.


[+]

A motorházban kétmagos, 1,8 GHz-es Intel Atom Z2760 processzort, 2 GB RAM-ot és 64 GB eMMC tárolót találunk (ez utóbbi mellé 3 évig még egy 32 GB ASUS WebStorage felhős tárhely is dukál). Az 533 MHz-es órajelen üzemelő IGP szerepét egy Intel GMA sorozatú megoldás tölti be, mely gyakorlatilag teljesen megegyezik az Imagination Technologies PowerVR SGX545-ös fejlesztésével. A specifikáció további részét képezi még az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő, a 2 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátoldali kamera, utóbbi autófókusszal és LED-es villanóval. Továbbá az összeállításban van még microSD kártyaolvasó, belső mikforon, négy hangszórós SonicMaster audiorendszer, GPS, gyorsulás- és fényérzékelő, giroszkóp, e-iránytű és NFC is!


[+]

Az ASUS VivoTab ajánlott végfelhasználói ára 249 900 forint, a lokalizált dokkolóért pedig további 39 900 forintot kell letennünk a pénztárpultra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés