Érkezik az első Albatron netbook

Látva a netbookok igen meggyőző eladási adatait, az Albatron is úgy döntött, hogy belép a piacra. A grafikus kártyáiról ismert vállalat egy 1 kg-os tömeggel rendelkező, 10,2 hüvelykes modellel támadja majd a konkurens megoldásokat.


Fotó: netbooknews.de

A vékony netbook a szokásosnak mondható belsőre épül, azaz az 1,6 GHz-es Intel Atom N270 elnevezésű processzort a 945GSE vezérlőhíd gondjaira bízta a vállalat, a rendszermemória szerepét pedig egy SO-DIMM foglalatba illeszkedő, 1 GB-os DDR2 memóriamodul tölti be. Az 1024x600 pixeles natív felbontású kijelző meghajtásáról a GMA950-es integrált grafikus processzor gondoskodik, az adatokat pedig egy 80 GB-os merevlemez hordozhatja. Ez utóbbi igény szerint lecserélhető egy 8 vagy egy 16 GB-os SSD meghajtóra, így a vásárló dönthet, hogy a sebesség vagy a tárolókapacitás a fontosabb számára. A termék kommunikációs lehetőségeiért Wi-Fi és Ethernet adapter felel majd.


Fotó: netbooknews.de

Az új versenyzőnek egyelőre nem adott még nevet az Albatron, de az ígéretek szerint a Computexen minden kiderül a vállalat netbookjáról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés