Hirdetés

Érdekes útiterv került elő az Intel háza tájáról

A friss információk szerint a Kaby Lake után részlegesen ugyan, de még egy TOCK jön.

A PCWatch nyilvánosságra hozott egy friss útitervet az Intel terveire vonatkozóan, ami nagyjából körvonalazza, hogy mire lehet számítani a Kaby Lake generáció után, ami nagyjából ismert, hogy a következő év elején érkezik, továbbá azt is tudni róla, hogy a Skylake után egyfajta extra TOCK lépcső, ami persze az Intelnél egy új stratégia is.


(forrás: PCWatch) [+]

A friss útiterv alapján azonban a 10 nm-es Cannon Lake nem jön minden szegmensbe, így csak az U és az Y sorozatot tartalmazó kategória van megcélozva. A 15 wattnál többet fogyasztó modellek már a Coffee Lake processzorra épülnek, mely marad 14 nm-en, vagyis a Kaby Lake után jön egy újabb TOCK, még ha az részleges is. A Coffee Lake azonban így is tartogat érdekességeket, mivel már nem négy, hanem hat mag lesz a maximális konfiguráció a integrált grafikus vezérlő mellett, igaz ez csak a 35-45 wattos, vagy többet fogyasztó kategóriákban lesz így.

Az Intel korábbi, hivatalos beszámolója alapján a Cannon Lake megjelenése a következő év legvégére van tervezve, és a kiszivárgott útiterv alapján úgy néz ki, hogy a Coffee Lake processzorok a mobil szegmensbe a 2018-as esztendő első felében érkeznek.

Szintén a korábbi hivatalos beszámolóból származik az az adat, hogy a Cannon Lake megoldásokat az Ice Lake váltja a pletykák szerint valamikor 2019-ben.

Készül egyébként egy új Atom is, ami a Glenview kódnevet viseli, de erről ennél többet nem lehet tudni. Egyelőre az Intel az Apollo Lake platform bevezetésével van elfoglalva, tehát egyhamar nem fognak annak a leváltójáról beszélni, de valószínűleg 2018-ban már megjelenik ez a fejlesztés is.

Az asztali piac a legfrissebb információk szerint nem fogja túl gyorsan követni a mobil piacot, így a Kaby Lake processzorok egyrészt ide később érkeznek, illetve tovább is maradnak elsődleges modellek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés