DVD lejátszót kapott a JVC új mikrotornya, az EX-AR9

A JVC neve mára összeforrott a Woodcone technológiát alkalmazó hangrendszerekkel. Ennek lényege, hogy a hangszórók és azok membránjai is különlegesen készült fából készülnek. Jelen esetben a lucfenyő mellett cseresznyét is juhart használtak, sőt a cég saját fejlesztésű, K2 névre hallgató eljárását sem spórolták ki belőle, ennek köszönhetően pedig a berendezés állítólag úgy szól, mint egy álom.

JVC EX-AR9
JVC EX-AR9

Mindenki szeret szépeket mondani saját termékeiről, de a JVC mindezt a jelek szerint tényleg elég komolyan gondolja. Legalábbis erre utal, hogy alaposan megturnéztatják a modellt. A legtöbb japán nagyvárosban a nagyközönség saját fülével is meggyőződhet arról, hogy mire is képes a készülék.

Különlegessége, hogy került rá egy DVD-olvasó is, így egy tévével vagy projektorral összekötve filmek is lejátszhatóak a segítségével. A különféle lemezeken kívül az USB-n keresztül csatlakoztatott adattárolókon található MP3, WMA és WAV fájlok kezelésére képes, sőt a JPEG képekkel is megbirkózik. Pont ezért felfoghatatlan, hogy itt miért álltak meg. Miért ennyire szűk a támogatott formátumok köre, és miért nem tették lehetővé a mozgóképek lejátszását. Ráadásul a HDMI csatlakozót is lespórolták róla, amiért szintén nem jár piros pont. Ehhez képest a 1600 dolláros nyitóár borzasztóan soknak tűnik, hiszen DVD-lejátszó ide-vagy oda, mégiscsak egy 2x40 wattos otthoni sztereó rendszerről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés