Hirdetés

Kompakt méretű Deepcool CPU-hűtő érkezik

A Deepcool a múlt héten tartott CeBIT alkalmával több új processzorhűtőről lerántotta a leplet, amelyek közül a GAMMAXX 400 most hivatalosan is bejelentésre került. A klasszikus kialakításúnak mondható toronyhűtő bordája kifejezetten kompakt, ami nem véletlen, hiszen a gyártó elsősorban alacsonyabb költségvetésű konfigurációkat kíván meghódítani ezzel a termékével.


[+]

Az 50 alumínium lamellát 4 darab, U alakban meghajlított hővezető cső köti össze a processzor sapkájával. A talapzat olyan kialakítású, hogy a csövek ellaposított alja közvetlenül érintkezik a CPU felületével, így pedig hatékonyabb a hőelvezetés, amit egyébként a csomagban mellékelt hővezető paszta tesz még tökéletesebbé.


[+]

A bordán gyárilag egy 120 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor kapott helyet, melynek lapátjai füstszínű, félig átlátszó műanyagból készültek, a további látványról pedig 4 darab kék LED gondoskodik. A légkavaró, PWM szabályozással 900 és 1500 közötti percenkénti fordulattal képes hűvösen tartani a lamellákat. A sebesség függvényében zajszintje a 21,4-32,1 dBA-es tartományban mozog, a  maximális légszállítás pedig 60,29 cfm. Ha ez kevésnek bizonyulna, akkor a csomagban még egy szett ventilátor felfogató lapul, így akár a torony másik oldalára is felszerelhető egy szélgép.


[+]

A termék 638 grammos tömege miatt rögzítési rendszere nem igényel hátlapi merevítőt. Kompatibilitási listájában lényegében minden forgalomban lévő processzorfoglalat megtalálható, egyedül az Intel LGA2011 támogatás maradt ki a repertoárból, de mivel az ebbe illeszkedő Sandy Bridge-E központi egység az abszolút csúcskategóriát képviseli, így ez a hiányosság nem igazán róható fel egy „belépőszintű” terméknek. Mindenesetre a gyártó azt ígéri, hogy az LGA2011 leszorító egy külön csomag formájában elérhetővé válik, méghozzá áprilisban.


[+]

A Deepcool GAMMAXX 400 CPU-hűtő vételára 29 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés