Hirdetés

Phanteks PH-TC14CS CPU-hűtő vadító, színezett lamellákkal

Mostanában nem sok izgalmas újdonság érkezett a processzorhűtők piacára, a jelenlegi léghűtéses technológiában a hatékonyság szempontjából úgy tűnik, alig maradt tartalék. A felépítésükkel se nagyon tudnak tovább variálni, lényegében 2-3 elrendezést követ a legtöbb egység. Most ebbe az állóvízbe csöppent bele a Phanteks legújabb CPU-hűtője, a PH-TC14CS, melynek formája mondhatni klasszikus, megjelenése azonban mégis üde színfolt a mezőnyben, a szó szoros értelmében.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A PH-TC14CS felépítése a szokásos „top-flow” megoldást alkalmazza, vagyis a lapos hőleadó felület az alaplappal párhuzamos orientációjú, a ventilátor pedig a processzor irányába, lefelé fúj, ezzel egyben a környező alkatrészek hűtését is letudva. Különlegességét az alumínium lamellák nyújtják, amelyek az alap fémszínű, vagyis festetlen modell mellett három látványos színvariációban, pirosban, kékben és feketében is elérhetők lesznek. A tartós és ellenálló felületet olyan hangzatos technológiákkal alakították ki, mint a P.A.T.S (Physical Antioxidant Thermal Shield) és a C.P.S.C (Cold Plasma Spraying Coating).


(forrás: techPowerUp!) [+]

A Phanteks új processzorhűtőjének mérete 160 x 151 x 140,5 mm, tömege 900 gramm. A réz talapzatot 5 darab igen vaskos, 8 mm átmérőjű hővezető cső köti össze a lamellákkal, miden réz alkatrész nikkelezett bevonatot kapott a korrózió megakadályozása végett. A kompatibilitási listában Intel LGA2011/ 1155/ 1156/ 1366/ 775 és AMD FM1/ AM3+/ AM3/ AM2+/ AM2 foglalatok támogatása olvasható.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A csomagban két darab, színben harmonizáló PH-F140 ventilátor található, melyek alapesetben percenként 1300 fordulatot produkálnak (88,6 cfm, 19,6 dBA), azonban egy adapter segítségével PWM szabályozása is megoldható, ekkor 700 és 1200 rpm között teljesít (45,1-78,1 cfm, 13,4-19 dBA).


(forrás: techPowerUp!) [+]

A két ventilátor úgy helyezkedik el, hogy az egyik a hűtőborda tetején ül, míg a másik az alján függeszkedik, így például ha szűkös helyre (pl. HTPC-be) akarunk tisztességes és halk megoldást, akkor csak az alsó légkavaró bevetésével 112 mm-re csökkenthető a magassága.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A Phantek PH-TC14CS festetlen CPU-hűtőért 22 420 Ft-ot, a színesekért pedig 24 110 forintot kérnek, és 5 év garanciát vállalnak rájuk. Hazai megjelenése április közepén várható.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés