Hirdetés

Minden területen a csúcsra tör a MediaTek Helio X20 rendszerchip

Pár hete írtunk a MediaTek Helio X20-s rendszerchipről, amely meglepetésre tízmagos megoldás lesz, ráadásul igen egyedi Big.Little koncepcióval. Ennek lényegéről a linkelt hírben már beszámoltunk, így most a friss dolgokra érdemes fókuszálni.

A MediaTek a processzormagok mellé az ARM Mali-T880-as IGP-jét helyezte MP4-es konfigurációban, 700 MHz-es órajelen. Ez konkrétan az ARM csúcskategóriás megoldása, így egyértelmű a vállalat célja. Az LPDDR3 szabványú rendszermemória két darab 32 bites memóriacsatornán köthető be a lapkába, amely rendelkezik még 4K-s HEVC videók kódolására és dekódolására alkalmas fixfunkciós egységgel.


(forrás: mobile-dad.com)

A lapkába integrált két ISP, azaz jelfeldolgozó processzor is erősnek ígérkezik, hiszen 25 megapixeles kamerával is megbirkóznak, emellett maga a lapka képes 120 Hz-es Full HD-s kijelzők meghajtására, vagy megoldható a magasabb 2560x1600-as felbontás is természetesen alacsonyabb frissítési frekvencia mellett. Nem marad ki a MediaTek egyedi technológiáinak tekinthető MiraVision és a ClearMotion sem.

A fentiek mellett a platform része természetesen az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a 4G/LTE modem, a GPS, illetve a többi fontosabb vezérlő, amelyet egy csúcskategóriás lapkától elvár a megrendelő.

A MediaTek Helio X20 még az év végéig utat talál pár mobil termékbe, de arról nincs adat, hogy pontosan melyikekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés