Computex 2011 blog: Fractal Design és SilverStone, házak a javából

Jellemző a Computexre, hogy a hardver mellé kiraknak egy hölgyet, aki bájaival ügyesen odavonzza a jobbára férfiakból álló közönséget. A svéd Fractal Design más stratégiát választott, egy óriási jégtömböt állított ki, ami nem éppen „őshonos” Tajvan forró éghajlatú szigetén. Ha jól láttam, a kollégák tapogatták, a lányok a szomszéd kiállítótól pedig irigy pillantásokat vetettek rá. Beljebb még egy tömbbel találkoztunk, abba egy házat zártak. A jégtömbök hajón érkeztek a Jukkasjärviból, a jéghotelből.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A kiállított házak közül az új, egyszerű, de jó árú Core sorozatot néztem meg, azon belül is a friss 2000-et, ami a nemrég bemutatott Core 1000 és Core 3000 közé illeszkedik be, és várhatóan egészen jó áron, 12 000 forint környékén adják majd. Klasszikus miditoronyról van szó, alsó tápos, sok szellőzőnyílásos felépítéssel, előlapi kezelőszervei pedig a tetőre kerültek. Szerintem a másik két Core házhoz hasonlóan lenne helye ennek a kellemesen egyszerű szabású, igényes, de mégis olcsó háznak a hazai piacon.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Letisztult házai miatt kedvelem a SilverStone-t is, de most teljesen máson akadt meg a szemem: a TJ12 még tervezési fázisban van, de szerintem több mint érdekes. Megoldották, hogy nem kevesebb mint hat dupla hűtéses grafikus kártya férjen bele, melyekkel nagyszerű kis szuperszámítógép építhető. Az a trükk a dologban, hogy egy speciális PCI Express átalakítót használnak, ami az alaplap szorosan elhelyezett csatolóit teríti szét. A működő konfigurációban Core i7-940 processzor, Asus P6T7 WS Supercomputer alaplap, két GeForce GTX 580 és négy GeForce GTX 480 dolgozott, biztos, ami biztos alapon két, fejenként 1200 wattos táppal hajtották meg őket.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés