Hirdetés

Computex 2010: Asus ROG gépezetek asztali és hordozható kivitelben

Az Asus ROG, azaz Republic of Gamers részlege számos, Computexen bemutatott újdonsággal bővül. Az asztali számítógépek közé a CG8490 típusjelzést viselő, gémereknek szánt konfigurációja érkezik, ami már külsejével is nagy figyelmet kelthetett a kiállításon, bár nem teljesen új a dizájn, hiszen már a régebbi ARES sorozatú PC-knél is láthattunk hasonlót. Az íves, fekete színű, páncélzatra emlékeztető borítást itt-ott kék LED-ek fényei törik meg, maga az előlap teteje pedig felhajtható, akár egy sisakrostély.

Asus ROG CG8490 [+] (forrás: TCmagazine)
Asus ROG CG8490 (forrás: TCmagazine) [+]


(Forrás: PROHARDVER!) [+]

A CG8490 egy Intel X58-as chipsetre épülő alaplapot tartalmaz, amibe a Core i7-980X típusú processzor került. Ez a hatmagos CPU 3,33 GHz-es órajelen üzemel, ami Turbo módban 3,6 GHz-ig is gyorsulhat. Memóriából összesen 12 GB DDR3-as modult tettek bele a tervezők, a grafikus megjelenítésért pedig két gyárilag tuningolt Radeon HD 5870-es kártya felel, amiket CrossFireX rendszerbe kötöttek össze. Ezeket a komponenseket a gép 20%-kal még tovább tudja gyorsítani. A háttértárat sem aprózták el, mivel 2 TB-os kapacitású winchestert találunk a gépben, illetve DVD-író sem maradt ki, sőt a gépház elején egy ujjlenyomat-olvasó is lapul. Az Asus új asztali gémer masinájának megjelenéséről és áráról egyelőre nem érkezett információ.

Asus ROG CG8490 [+] (forrás: Engadget)
Asus ROG CG8490 (forrás: Engadget) [+]


[+] (Forrás: PROHARDVER!)


[+] (Forrás: PROHARDVER!)

A ROG-os notebookoknál is megjelent egy új típus, a G53, amely egy 15,6”-es képátlójú monitorral felszerelt, gémereknek szánt hordozható gép. Különlegessége, hogy ez az első 15”-es laptop, amely az NVIDIA 3D Visiont támogató grafikus gyorsítójával van felszerelve. Konkrétan az utóbbi termék szerepét a GeForce GTX 480M kártya tölti be, mely a jelenleg elérhető leggyorsabb mobil megoldás. A 381 x 290 x 60 mm-es méretű G53 képernyője természtesen 120 Hz-en frissít, hogy a 3D-s tartalmak megjelenítésére is megfelelő legyen.

Asus ROG G53 [+]
Asus ROG G53 [+]

Az Asus gépbe Intel Core i3, i5 vagy i7 processzor kerülhet, ami mellett akár 16 GB memória és egyszerre két merevlemez vagy SSD meghajtó is helyet kaphat. Az optikai meghajtó szerepét egy DVD és Blu-ray lemezeket is kezelő kombó készülék látja el, a csatlakozók közt pedig találunk 3.0-s USB és 1.4-es HDMI aljzatokat is.

Legfrissebb belső infók a Computexről Twitteren és Facebookon, személyes blog a Logouton.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés