Hirdetés

CeBIT 2010: mobilitás Asus módra

Az Asus mobil termékei szintén nagy sikert arattak a CeBIT-en, különösen a Republic of Gamers termékcsaládba tartozó, G51JX típusjelzésű 3D-s notebook. A meglehetősen izmos masina 3D Vision támogatással rendelkezik, így a LED-es háttérvilágítású, 15,6 hüvelykes kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciát alkalmaz. Ennek köszönhetően a mellékelt 3D-s szemüvegek használatával a gépezet valódi térhatást kínál a felhasználóknak.

A játékosoknak szánt gépezet alapkiépítésben a Clarksfield lapkára épülő Intel Core i7-720QM processzort dolgoztatja, mely 45 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, az órajele pedig 1,6 GHz. Igény esetén a vásárló kérheti a központi egység cseréjét a gyorsabb Core i7-820QM vagy i7-920XM jelzésű modellre. A DDR3 szabványra alapozó rendszermemória három darab 2 GB-os SO-DIMM modulból áll, ám a négy darab foglalat akár 4 GB-os memóriákat is fogadhat, így lehetőség van a 16 GB-os összkapacitás elérésére is. A kijelző meghajtásáért egy 1 GB-os, GDDR5 szabványú fedélzeti tárral felszerelt GeForce GTS 360M felel, mely támogatja a CUDA platformot, illetve a DirectX 10.1-es API-t. Az Optimus technológiát is kezelő Asus notebookhoz hamarosan elérhető lesz az NVIDIA mobil GPU-kat is támogató sztereó drivere, így az USB-s adapteren feltölthető 3D-s szemüvegekkel tökéletesen működőképes lesz.

Asus G51JX 3D Vision
Asus G51JX 3D Vision [+]

Az adatokat egy 500 vagy egy 640 GB-os merevlemez tárolhatja, ám igény szerint 80 vagy 160 GB-os SSD is hazsnálható. Az optikai lemezek kezelését a beépített DVD-íróra bízta a gyártó, a megfelelő üzemidőről pedig a hatcellás akkumulátor gondoskodik, de kilenccellás telep is rendelhető hozzá. A notebook kommunikációs lehetőségeit a Wi-Fi, a Bluetooth és a Gigabit Ethernet biztosítja, emellett a termék rendelkezik 2 megapixeles webkamerával, kártyaolvasóval, ExpressCard, eSATA és HDMI interfésszel is.

Az Asus G51JX notebook előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik, továbbá a vállalat egy ajándék egeret is mellékel a csomaghoz. A márciusban debütáló erőgép ajánlott fogyasztói ára alapkiépítésben 1500 dollár körül lesz, ami különlegesebb igények esetén könnyen megduplázódhat.

Asus Eee PC 1001PQ
Asus Eee PC 1001PQ (forrás: Engadget)

A gyerekek számára is készült újdonsággal az Asus. Az Eee PC 1001PQ névre keresztelt netbook az Intel Pine Trail-M platformjára épül, és sárgás színezéssel fog megjelenni. A 10.1 hüvelykes termék kijelzője 1024x600 pixeles natív felbontást támogat, a belsejében pedig az 1,66 GHz-es órajelen ketyegő, egymagos Intel Atom N450 processzor dolgozik. A központi lapkában található még egy DDR2-es memóriavezérlő, amihez 1 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, továbbá az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el. Az utóbbi szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni, az adatokat egy 160 GB-os merevlemez tárolja majd.

Asus Eee PC 1001PQ
Asus Eee PC 1001PQ (forrás: Engadget)

A netbookban a kommunikációért a Wi-Fi és az Ethernet modul felel, a masinát pedig egy hatcellás akkumulátor hajtja. A termékről sajnos nem derült ki több információ, a pletykák szerint tavasszal már a boltok polcain is megcsodálható, a várható ára azonban ismeretlen.

Az Asus a DR-900 jelzésű e-könyvolvasóját is leleplezte, mely 9 hüvelykes, e-ink paneles kijelzőt használ. A megjelenítő felbontása 1024x768 pixel lesz. A termék 2 vagy 4 GB kapacitású tárolóval rendelkezhet, emellett támogatja a Wi-Fi kommunikációt, és opcionálisan elérhető benne a 3G modul is.

Asus DR-900
Asus DR-900 (forrás: TechConnect)

A 3,5 mm-es jack csatlakozóval felszerelt készülék akkumulátora egyetlen feltöltéssel tízezer oldalbetöltést képes garantálni. Az Asus DR-900 megjelenéséről és várható áráról semmilyen információt nem közölt a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés