Hirdetés

Kijelzőtechnológiákban utazó céget vásárolt a Samsung

A Samsung hivatalosan is megerősítette a Liquavista felvásárlásával kapcsolatos híreket. A dél-koreai óriáscég számít a világ legnagyobb gyártójának az LCD panelek szempontjából, ám a kisebb vállalatok is rendelkezhetnek olyan technológiával, amelyek nagy jelentőséggel bírhatnak a jövőben. A Philipsből kivált Liquavista ebbe a csoportba tartozott, és ahogy az lenni szokott a nagyobbik vállalat bekebelezte a kisebbet.

A Liquavista nevéhez fűződik az elektrokapilláris megjelenítő technológia, mely az LCD-hez mérten tized akkora fogyasztással rendelkezik, de a minősége megközelíti a manapság elterjedt megoldást. Az elgondolás főleg az alacsony fogyasztású mobil eszközökben alkalmazható. A Liquavista hajlítható megjelenítőt is épített a technikára, melynek frissítési frekvenciája meglehetősen magas, vagyis e-papírnak is használható.

A felvásárlás anyagi részleteit a Samsung nem hozta nyilvánosságra, de a közlemény kitér arra, hogy a technológiát a vállalat haladéktalanul átemeli a tervezett készülékeibe. Az elektrokapilláris megjelenítő alkalmazásával egyébként olyan e-papír is létrehozható, amely színes videót is képes folyamatosan lejátszani, továbbá az elgondolással átlátszó monitor is építhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés