CeBIT: Olcsó noteszekkel hódítana a GeCube

A főként videokártyáiról ismert GeCube a CeBIT alkalmából egy újfajta, korlátozott funkcionalitású, ugyanakkor olcsó hordozható számítógépet mutatott be – mintegy az Eee PC lehetséges vetélytársaként. A Genie JR nevű eszközt főként iskoláskorú gyerekeknek szánják a tanulás és kommunikáció megkönnyítésére, míg a komolyabb Genie SR változatot bárkinek jó szívvel ajánlják.

A Genie JR egy pontosabban meg nem határozott, 300 MHz-es x86-os processzor köré épül, 128 vagy 256 MB munkamemóriája és 1 vagy 2 GB flash tárolója van, utóbbira egy testre szabott Linux rendszer kerül internetes, médialejátszó és a tanulást segítő szoftverek társaságában. A 7 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelző felbontása 800x480 pixel. A gépen Fast Ethernet és USB 2.0 interfészek találhatók, a 802.11b/g Wi-Fi, a Bluetooth és a webkamera opcionális kellék. A Genie JR mérete 230 x 146 x 33 mm, tömege 950 gramm, 2200 mAh-s akkumulátora 3–3,5 órányi üzemidőt biztosít. A célcsoport életmódjához alkalmazkodva a kis gépet kellően strapabíróra tervezték.

A Genie SR-be már 10 hüvelykes kijelző és erősebb platform kerül, így a Microsoft Windows futtatására is alkalmas lesz. Pontosabb információnk erről a változatról egyelőre nincs.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés