Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) k_laci

k_laci
(tag)
LOGOUT blog

Na, megjött a nagyobb kapacitású, nagyobb verzió, végre olcsóbb lehet a kisebbik! :)
de azért ez is kéne :D

(#2) yetike

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Eleinte jót mosolyogtam, hiszen részben kis mérettel robbant be a piacra, aztán olvasva, hogy mi bővül, arra jutottam, hogy ez még akár jó húzás is lehet, hiszen tényleg a legneccesebb dolgokat javítanák benne (pl. a kis billentyűzetétől én hülyét kapok, nem tudok rajta rendesen gépelni, a 4-8 GB-on meg nem biztos, hogy rendesen elférnék, a 12 viszont már biztos elég lenne)

(#3) Szabtom

Szabtom
(senior tag)

Nem sok érte egy csöppet a 400 euró?

(#4) Hebry

Hebry
(senior tag)

Én is sokallom a 400€-t

(#5) Bundás22 válasza Hebry (#4) üzenetére

Bundás22
(őstag)

az ASUS mint minden kapitalista cég profitorientált
őt nem érdekli h te sokkalod
ha ennyiért nem vennék meg le vinné 200 euróra, de ha gyorsan elvinnék 600 euróért adná
te is mikor eladsz vmit nem a legtöbb pénzt szeretnéd kapni, és mikor veszel a legkevesebbet kiadni? Na látod
Ha sokat pampogsz 500-ért fogják adni a gazdag angolszászok vagy németajkúak ennyiért is megveszik tojnak a csóró magyarra érthető módon :)
majd ha többet tudnak gyártani meg lecseng a dolog olcsóbb lesz, persze lehet akkor már neked se kell ;]

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#6) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lenne, ha a kijelző 1024es lenne, hogy lehessen vele rendesen Netezni.
A nagyobb vinyó nem nagy szám, ígyis-úgyis kicsi. Bár az alapokhoz elég.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#7) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

A plusz funkcióktól bár jóval használhatóbb lesz a gép, azért a 40ezer vs. 100ezer közötti difit a módosításokkal együtt sem éri el. Nekem tetszik a gép, de egy ilyen konfigért a fizetőképes kereslet reálisan olyan 65-80 ezer forint közé skálázódik, max.

90.000-ért lehet kapni "rendes" notit is. Igaz, hogy az átlagtól még az is messze van, de normális képernyő méret és felbontás, elegendő (és bővíthatő) merevlemez, megfelelő és bővítható menyniségű ram, és még így is nagyságrenddel erősebb cpu, optikai meghajtó. Persze nem annyira kompakt és könnyű, de szerintem ha választanom kéne 90.000-ért, akkor nem lenne kérdés, hogy a hagyományos notit választom, ez meg még drágább is nála.

Dchard

(#8) ngabor2 válasza Speed(R) (#6) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez nem dtr. ezt arra tervezték, hogy bárhova magaddal tudd vinni. tehát nem kell egész installkészleteket, meg hd-videót tárolni rajta. akkor meg a 4GB is elég. ha mégse, belelapátolsz egy 8GB-os sd-t, oszt csókolom.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#9) Foxi válasza dchard (#7) üzenetére

Foxi
(senior tag)

Az a rendes noti legalább kétszer akkora súlyt nyom, mint ez a gép és a fizikai mérete is jóval nagyobb. Ha valakinek ekkora gép kell, és az igényeinek megfelel az eee pc, akkor a többi gyártóhoz képest egész olcsón juthat hozzá a géphez.

A döntés mindenkinek a magáé, ha sokaknak megfelel ennyiért akkor ennyi lesz, ha nem akkor meg úgyis lemegy az ára. Én is szeretnék 100 ezer forintos leendő sub Thinkpadet vagy Dell-t a mostani minőséggel, de ez van.

(#10) Speed(R) válasza ngabor2 (#8) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az SD mint merevlemez, nekem nem valami szimpi. Jobb lenne egy SSD
Bár az is igaz, hogy amire való és kell, bőven elég ami benne van.
Ha lenne benne ODD, nekem nagyon bejönne a kicsike. De az biztos megdobná az árát 200 ojróval..nem csípem ezeket az elszált árakat :o

(#11) ngabor2 válasza Speed(R) (#10) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akinek odd kell, az vegyen subnotit, ne umpc-t. nem ugyan az a kategória.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#12) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem csak az eredeti, 7 collos van :) Win-t raktam rá, pöpec :)

(#13) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

Nekem akkor szóljatok ha a kisebb netto 30 az újabb netto 60 lesz.
Ennyit ér.

(#14) bolondember válasza Speed(R) (#10) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az a 4 giga, az SSD.. :P

Jó kis cucc, nekem nincsenek gondjaim a gépeléssel (biztos nem virsliujjaim vannak, hanem ilyen kis nőgyógyászos), és igaza van a KékSzarvasnak - SD kártyával bőven elvan az ember...

-könnyű, kicsi, guszta, és penadrjávról is röci nélkül viszi a divx-es AVIt... De azért még nyúzom... :U

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#15) Speed(R) válasza ngabor2 (#11) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem egy ODD alap dolog, ha már alkalmas az adott gép videólejátszásra.
Sem a méretét, sem az árát nem növelné jelentősen, nem értem miért vetik el.

bolondember
Tudom, hogy SSD van benne..úgy értettem, hogy SD kari helyett inkább az SSDt bővíteném 16 vagy 32GBosra ha hely kéne. Persze az sajna nem mostanában lesz, hogy az SSDknek emberi ára lenne..de tuti hogy berakok az asztaliba 2x32Gt R0ba akkor ;]

(#16) tbs

tbs
(PH! addikt)

Úgy látom ennek absz. nincs meg a modemcsatija, és felezett az egérgombja. A modemelektronika helyére megy az SSD bővítés valszeg. Európaiakban nincs is fölforrasztva a modemcsip + aura... :U

400€ kicsit sok. Így is necces az ár...

Hoppá... Ez bizony sokkal nagyobb lett... -> [link] Ez ÍGY lehet bukta... :U

Vajon elég pici lesz-e még a júzereknek..? A mostani belefér a belső zsebembe. Passzos, de befér... :D

[ Szerkesztve ]

(#17) bolondember válasza tbs (#16) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na és mennyi fér bele egyszerre passzentosan?! ;]

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#18) .mf

.mf
(PH! addikt)

Jól látom, szellőzőnyílás? Akkor ez még nem a Silverthorne-os verzió :( akkor még várhatok nyárig vagy őszig arra...

Szabtom (3): nemsokára beindul a verseny, és megy lejjebb is. Az MSI is tervez Silverthorne / Diamondville-alapú Eee-konkurrenst a nyáron, de úgy hallottam, a hp és talán még a Dell is tervez valamit :DD

Speed(R) (6): a legújabb híreket még nem hallottam, de a régebbiek szerint ez az lesz, 1024×600

dchard (7): szoktál egész nap egy olyan 3kg-os 15.4"-es notit + a méretes táskáját még egy kis extra súllyal cipelni, miközben tudod, hogy feleslegesen erős arra, amire használni fogod, és ez az erő csak az elemet meríti gyorsabban? ;)

Speed(R) (10): ODD? *hunyorít* El vagy tévelyedve, ember. Már a 12.1" vagy 11"-es szubnotikba is ritkán raknak, mert túl sok helyet foglal. Azokhoz usb-s külső odd-t adnak, amit ehhez is vehetsz; ott belefér abba a 3-400k+-os árba...

tbs (16): oh noez, 1 cm-rel mélyebb lett! /tiemz!
:U Sztem sokan szívesen beáldozzák azt az 1cm-t a negyeddel nagyobb képátlóért és nagyobb felbontásért...

(#19) tbs válasza .mf (#18) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Azon is lesz szellőzőnyílás. A konvekciós hűtést senki nem hagyná ki. Nem űrszonda ez. :DDD

Nem csak 1cm a difi és nem csak 1 irányban nőtt, de végül is mindegy. Szerintem a 400€ + "EU büntetőár" fogja pofánnyomni elsősorban. Nem jó az irány. Szerintem a minimalistább, kissebb darabokat kellene erőltetni. Több júzerem szerint natív felbontásban nem épp szemkímélő a kijelző, ha nem növeszt az ember fontot. A nagyobb felbontáshoz pedig még kissebb pixelméret tartozik... (Nem sokkal, de kissebb... :DDD ) Szóval a törekvés nem rossz, de egy született minit növeszteni szerintem nem királyi út. ;)

Azért elgondolkodtató, hogy új méretben jön az új sorozat. Ez új gyobozgyártósor, a billencs is nagyobb pár miliméterrel, stb. Tán csak nem gondok voltak/vannak a picurral..? ;]

(#20) Jim Tonic válasza Speed(R) (#15) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Kevered a kategóriákat. Szerintem teljesen felesleges egy ODD. Ha kell, veszl külsőt.
Nem értem, miért akar mindenki mindenhol videót nézegetni. Unatkozó emberek lehettek.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#21) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez már sanszosabb
mekkora a felbontása?

True Success is Blonde

(#22) tbs válasza Ste (#21) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

1024x600 ha igazak a hírek.

(#23) Szanya

Szanya
(tag)

Én tuttira inkább ezt venném meg:
http://www.chip.de/artikel/Die-Highlights-...3_30970083.html
Egyrészt VIA függő vagyok, másrészt 300 €.

''Szanya csak egy van.''

(#24) Kalandor válasza dchard (#7) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a rendes noti nem ekkora:

ez szinte bármilyen táskába könnyen befér, alig nagyobb mint egy könyv.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#25) Kalandor válasza Szanya (#23) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Seite nicht gefunden

:(

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#26) Ste válasza Kalandor (#24) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy rendes mosoly sem ilyen :D

True Success is Blonde

(#27) Integra válasza Speed(R) (#15) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ha belegondolok hogy kb hányszor használok odd-ot...
én kérnék helyette inkább egy extra akksit vagy hasonló...

(#28) Integra válasza tbs (#16) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ssd? ebbe? minek?
többe kerül az ssd mint az egész hóbelebanc ahogy van:)

ja, a 400 euro meg maga a vicc, nem néztek ezek körbe a notesz piacon?
vagy a divat eladja ennyiért is?

[ Szerkesztve ]

(#29) Gave válasza Kalandor (#24) üzenetére

Gave
(senior tag)

Szerintem akkor is annyira felesleges , aki sokat hordozza vegyen egy könnyű vagy sub notit. (12"/13.3") ...300-330euro körül lenne talán megfontolandó.

[ Szerkesztve ]

(#30) Kalandor válasza Gave (#29) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

aki sokat hordozza vegyen egy könnyű vagy sub notit.
ne haragudj, de szerintem nem te mondod meg, hogy mások mit hordozzanak :) ez eee pc sikeresnek mondható, fogy, veszik, sokan elégedettek vele.
ebből az új változatból egyébként valószínűleg én is fogok venni.

egyébként egy kis méret összehasonlítás. :K

(#31) tbs válasza Integra (#28) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Ezekbe, kérlek, ssd van. A legcsóróbb darabban is. ;) Nem dobozos vinyópótlék, intergrált csiptömeg. Attól ~occsó.

(#32) Gave válasza Kalandor (#30) üzenetére

Gave
(senior tag)

Jó hát sok sikert a divatozáshoz (megint személyes vélemény : mégcsak nem is szép )...másra nem igazán jó. Nem akarom megmondani ki mit vegyen ,de nem ajánlanám senkinek sem.

Peace

[ Szerkesztve ]

(#33) KrenAtesz válasza bolondember (#14) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mióta nálad láttam, megfogdostam, eluralkodott rajtam a "nekem is kell" érzés :( :D

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#34) tbs válasza KrenAtesz (#33) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Milyet szeretnél? Fehér (kicsit várni kell rá), fekete, bilikék, bilizöld, széprózsaszín..? :DDD

#32, Gave: én pl. távadminisztrációra használom. Tökéletes. Szólnak hogy gáz van, keresek free wifit, lehuppanok, megoldom. Mondom: belsőzseb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#35) Gave válasza tbs (#34) üzenetére

Gave
(senior tag)

Jóhát arra van olcsóbb, praktikusabb , kisebb eszköz is :D ...(bár lehet hosszabtávon többe kerül) ...jónagy belsőzseb lehet :D

[ Szerkesztve ]

(#36) tbs válasza Gave (#35) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Kisebb eszközzel is rendelkezem. Iszonyú kényszermegoldás. :DDD Eee teljesértékű. A belsőzseb egy 180cm magas férfira való normál méretű zakó/kabát belső zsebe...
Láttál már ilyet egyébként élőben, vagy csak beszélsz róla..? ;]

(#37) KrenAtesz válasza tbs (#34) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha elhatároznám magam, akkor vagy fehéret vagy feketét vennék :D De csak akkor, ha nincs hello kittis :DDD

[ Szerkesztve ]

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#38) Gave válasza tbs (#36) üzenetére

Gave
(senior tag)

Bármilyen hihhetetlen volt hozzá szerencsém...:D de elsőre tökre másnak néztem :B
Akkor az én zakom zsebébe is beleférne(196cm :D) bár nem vagyok egy zsebbe pakolós :D

Nah ,de kifejtettem a véleményem a "csoda"technológiával kapcsolatban uh nem offolnék...

(#39) Kalandor válasza Gave (#32) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én tényleg nem értem miért fáj neked (s még annyi más embernek is), miért divatozod le, ha egyesek megtalálják a számításaikat, igényeikre adott válaszaikat egy készülékben :F

meg egyáltalán, hogy lehet divatozni egy notebookkal? sehogy! egy autóval, telefonnal, ruhával, ékszerrel azzal lehet, de egy notit nem foghatsz folyton a kezedben kinyitva és gépelést tettetve.

személyszerint nekem egy max könyvméretű, max egy kilós, usb hostos, lanos, wifis, windowst futtatni tudó notebookra van szükségem már évek óta max 100e-ért. különösebb számítási teljesítményre, ODD-re nincs szükségem, de a teljes billentyűzet és az extra portabilitás kell, hogy bárhol szerkeszthessem a rámbízott honlapokat.

ebben a kategóriában egyelőre nincs más, csak az új eee pc. (a régit azért nem venném meg én sem a kijelző miatt. az bizony még necces volt)

(#40) tbs válasza Gave (#38) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Nincs ebben semmi csodatech. Inkább bátorság az Asus-tól, hogy bemerészkedett elsőként (gyakorlatilag megnyitotta) az olcsógagyihasználhatódepicinoti piacra...

No mindegy; van akinek nem jön be, van akinek viszont igen. :K

Kalandor: divatozás. 2db-ot úgy adtam el, hogy burgerban/teaházban fogyasztás közben neteztem, odajön, megkérdez... Jó sokan meg is nézik. Az "új" pedig még nincs sorozatban. Tippelni sem mernék, hogy mikor lesz EU-ban terítve. :(

[ Szerkesztve ]

(#41) Gave válasza Kalandor (#39) üzenetére

Gave
(senior tag)

Nem fáj , félre érted csak egy kicsit elgondolkodtat ,hogy miért nem olyan eszközt fejlesztenek ami nem egy előzőleg feltalált eszköz kicsinyített (ezzel egyidejűleg butított változata amit kiadnak más néven) nyilván egy idő után az átlag notebook-ok is elérikazt a szintet (gyártástech...) ,hogy egy átlag vevő már nem fogja különösebben megkülönböztetni a 2 eszközt.

Egy ideális világban :)
Ha nem lenne olyan drága a Macbook Air és lenne egy kisebb tesója szerintem nagyjábol ugyanott lennénk csakhát az mégis szebb és funkcionálisabb.

Egyébként teljesen korrekt ,hogy jópáran megtalálják a számításukat a készülékben ezzel nekem semmi bajom. Haszn egészséggel ,de tényleg.

Divatozni bármivel lehet...ismerek olyanokat akik magukkal cibálják a notebook-ot mert az mekkora státusz szimbólum és milyen szép amúgy is. Aztán bekapcsolja 2x végighuzza az ujját a touchpadon és kikapcs ...(különösebben ez sem zavar :D)

[ Szerkesztve ]

(#42) Kalandor válasza tbs (#40) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

na jó, de te nem divatoztál vele :) csak megtetszett másnak is :)
szvsz őszre talán lesz belőle valami.

Gave:
csak egy kicsit elgondolkodtat ,hogy miért nem olyan eszközt fejlesztenek ami nem egy előzőleg feltalált eszköz kicsinyített (ezzel egyidejűleg butított változata
a méret a lényeg :)) és a méret új kategória, különben még mindig benefonokkal mászkálnánk, nem mondjuk samsungokkal.

[ Szerkesztve ]

(#43) tbs válasza Kalandor (#42) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Már hogyne. Direkt ezért a fehéret tartottam magamnál, sőt rózsaszínre fogok váltani. :DDD

Srácok, bukta. Mindenkiből előtört végül a divatmajom... ;]

[ Szerkesztve ]

(#44) Gave válasza tbs (#43) üzenetére

Gave
(senior tag)

Most lebuktatom magam : A Dell-em midnight blue fedeléhez énis ragaszkodtam :B

(#45) Kalandor válasza tbs (#43) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

csalódtam benned, ezentúl nem szólok hozzád :DDD

szerk: nekem nem divatból kell, csak nem kellene cipelni végre a HP-mat :)
nem érdekel az eee pc kinézete, csak működjön :)

[ Szerkesztve ]

(#46) glutamin

glutamin
(őstag)

Ezt a kis notebook-ot nem egy hagyományos 2-3kg-os laptophoz, hanem inkébb az 1kg-os 10-12"-os üzleti kategóriájúakhoz kellene hasonlítani. Azokhoz képest nagyon jó az ára, de azt hiszem az eladások ezt mutatják is. Ha lesz nálunk 400€-ért én biztosan veszek egyet. Évek óta van céges laptopom nem a legócskább fajtából, de valahogy nem volt kedvem sosem cipelgetni. Egy ilyet már talán betennék a táskámba.

Megint más kérdés, hogy lassan rájöhetnének az emberek, hogy a laptop nem az otthoni asztali gép kiváltására született. Otthonra jó egy masszív teljesítményű asztali gép, amit olcsón lehet bővíteni vinyóval VGA-val ha szükséges. Hurcolászni meg egy ilyen kicsi lenne kiváló.

[ Szerkesztve ]

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#47) .mf válasza tbs (#19) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Igaz más kategória, de a rugged notebookoknál gyakran nincs szellőzőnyílás, hogy beférjen a "mérsékelten vízálló" kategóriába - helyette hőcsövekkel a vázakba vezetik át a hőt, és az adja le. A Silverthorne / Diamondville újabban 0.6-2.5W-ra emelt hőleadásával ezt még a műanyag ház is könnyedén le tudja adni. Az eredeti tervek szerint a Silverthorne-os második generációban nem lett volna ventilátor, venti nélkül pedig az ilyen szellőzőnyílás nem túl hatékony. Tehát ebből logikusan arra következtethetünk, hogy a Föld lapos. :DDD

(#48) tbs válasza .mf (#47) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

De, hatékony akármilyen pici luk is. És nem csak proci van a dobozban... ;) Persze még akármi lehet. Örömmel vennék egy csepp/porálló verziót. Végre "nőitáska-álló" termék kerülne a boltokba... :D

A Panasonic Toughbook (vagy hogyírják :B ) sorozatának pár tagjához volt szerencsém... Hát elég masszív cuccok. Az egyikben vinyót kellett cserélnem, mert megmakkant... Miután a gép lezakózott ~180-nál egy motorról... :DDD A hátizsákból 1 napszemüveg és a Toughbook maradt épen... ;]

(#49) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Ne a 701-ből gyártsanak 3 milliót, hanem ebből! :K

All Black...

(#50) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Ebben már Atom proci lesz? Ha nem, akkor miben? :F

All Black...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.