Az LG-től érkezik a Chrome OS-t futtató első asztali PC

Tovább gyarapodik a Google Chrome OS-t futtató eszközök skálája, hiszen a tenyérnyi set top boxra hasonlító Chromebox és a notebookszerű Chromebookok után érkezik az első, kijelzővel egybeépített All in One megoldás, a Chromebase, melyet a januári CES alkalmával mutat be az LG. A "22CV241" típusjelzéssel ellátott masina alapja egy 21,5 colos Full HD (1920x1080 képpont) felbontású, nem érintős IPS kijelző, melynek házában a legújabb Chromebookokhoz hasonló hardver dolgozik (Haswell alapú Celeron CPU, 2 GB RAM, 16 GB iSSD), mely bőven elegendő a webes alkalmazásokra kigyúrt Chrome OS számára. Mindezt kiegészítették USB 3.0-s és 2.0-s portokkal, hálózati vezérlőkkel, 1,3 megapixeles webkamerával, 5 wattos hangszórókkal és egy HDMI bemenettel, így a kijelző külső eszközökkel is meghajtható.


[+]

A szinte bolondbiztosnak mondható konfiguráció persze nem váltja ki a hagyományos, komolyabb asztali PC-ket vagy AIO-kat, de a gyártó úgy látja, hogy alap és általános felhasználásra a Chromebase tudása bőven elegendő, ráadásul különösebb törődést sem igényel. Ez persze igaz, és a koncepció akár működhet is, amennyiben egy jó árat tudnak hozzá társítani.


[+]

Az árcédulán szereplő összegről egyelőre nem esett szó, de a Las Vegas-i CES kiállításon minden bizonnyal erre is fény derül. Az viszont már most biztos, hogy a Chromebase beviteli eszközökkel együtt kerül forgalomba, de arra nem érdemes nagy összegben fogadni, hogy a hazai piacra is jut belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés