Hirdetés

Az ASUS áttervezte a Radeon HD 7950 DirectCU II VGA-t

Az ASUS még az AMD Radeon HD 7950-es VGA startjával párhuzamosan mutatta be a DirectCU II jelzésű modelleket, melyek a szokásos méretes hűtőt kínálták a vásárlók számára. Az eredeti megoldások az AMD Tahiti kódnevű cGPU-jára épültek, ami 1792 aktív shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. Az alapterméken a magórajel 800 MHz, míg az effektív memória-órajel 5 GHz volt, ám az előbbi érték a TOP modell esetében 900 MHz-en ketyegett.

A régi és az új verzió
A régi és az új verzió [+]

Az ASUS az új verzió esetében alapvetően nem változtatott a nyomtatott áramköri lapon, de a hűtőt már áttervezte a cég. Maga az alaptermék egészen jó volt, de érte némi kritika a hosszát, hiszen valóban nem volt rövid VGA. Ennek főleg a hűtő volt az oka, mely túlnyúlt a nyomtatott áramköri lapon, így számos házba nem fért be a termék. Az ASUS lényegében ezen változatot, így az új hűtő amellett, hogy funkcionálisan nem jelent eltérést, mindenképpen rövidebb lett. Szintén módosult a kártya hátlapja. A korábbi modell hátuljára egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet került, ám az új verzión már két DVI interfész található, míg a két darab mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimeneteket egy normál méretű aljzat váltotta fel. Mindezektől függetlenül a DirectX 11.1-et támogató termék esetében a hat kijelző kezelése biztosított, ráadásul mindegyikhez független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.


[+]

Az ASUS az alap DirectCU II és a TOP verziót is leváltja a felújított variánssal. A termékek valószínűleg a régi modellek árazását kapják meg, és fokozatos lesz az átallás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés