Színre lép az ASRock HTPC és a Shuttle nettop

Új HTPC-kkel érkezett az ASRock, a vállalat ugyanis bemutatta az Intel Calpella mobil platformjára épülő Core 100HT-BD és Core 100HT modelljeit. A gépek nem túl látványos külsőt kaptak, mivel a tervezők inkább a belsőségekre koncentráltak. A gépezetek 195 x 70 x 186 mm-es házzal rendelkeznek, ami fekete vagy fehér festésű is lehet. Benne Core i3, i5 vagy i7-es mobil processzorok dolgozhatnak, a grafikus megjelenítésért pedig az integrált Intel HD Graphics felel.

ASRock Core 100HT [+]
ASRock Core 100HT feketében [+]

A masináknak két DDR3-as memóriafoglalatjuk van, amelybe maximum 8 GB memória rakható. Háttértárként egy darab 2,5”-es meghajtó építhető be, ami HDD vagy SSD is lehet természetesen, az optikai meghajtó szerepét pedig a 100HT-ben egy DVD-író, míg a 100HT-BD-ben egy Blu-ray kombó tölti be. A HTPC-k 7.1-es THX TruSturio Pro hangrendszerrel rendelkeznek, továbbá került beléjük 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Gigabit Ethernet adapter, valamint 3.0-s USB aljzatok, továbbá elérhető a HDMI kimenet is. AZ ASRock gépek hamarosan forgalomba kerülnek.

ASRock Core 100HT [+]
ASRock Core 100HT fehérben [+]

A legutóbbi információk szerint a Shuttle barebone-ját tavasz végére ígérte a gyártó, azóta viszont semmit nem lehetett hallani a készülékről, és persze nem is jelent meg. Az XS35 nettop a gyártó legutóbbi nyilatkozata szerint a harmadik negyedévben, szeptemberben fog megjelenni. Az áráról is érkezett adat, valószínűleg 320 euróért lesz majd megvásárolható. Ezzel együtt a belső nem változott, de a külső jelentősen megújult. A zárt, szálcsiszolt alumínium oldallapok lyukacsos takarólemezekre cserélődtek, amivel látványosabb megjelenés mellett a szellőzés is javul. Az XS35 egyébként 1,66 GHz-es Atom processzorral és NVIDIA ION GPU-val érkezik.

A Shuttle XS35 új dizájnja (forrás: blogeee.net) [+]
A Shuttle XS35 új dizájnja (forrás: blogeee.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés