Hirdetés

anidées AI-6B: ha ilyen az első PC házuk, milyen lesz a többi?

Az erőteljesen telített és sokszereplős számítógép ház gyártók táborába ritkán érkezik új versenyző, a frissen bejelentett anidées személyében most mégis egy abszolút újoncot köszönhetünk. Az érdekes elnevezés az ötlet szó angol és francia megfelelőjének mixtúrájaként jött létre, büszkén hirdetve európaiságát. Céljuk az igények meghallgatása és értelmezése mentén olyan házakat készíteni, melyek funkcionalitás és a minőség stílusos elegyét képzik. Ezen gondolatok, vagy stílszerűen inkább „ötletek” alapján született meg az AI-6B, mely nemhogy az első házuk, de egyben az első termékük.


[+]

Egyből három variánssal indítanak: az alap AI-6B mellett létezik egy ablakos (AI-6BW) és egy zajszigetelt (AI-6BS) modell is. A dizájn olyan minimalisztikus és szimmetrikus, amennyire ez csak lehetséges, mégis elegánsan látványos, csak úgy sugárzik belőle a minőség. Mérete 207 x 509 x 527 mm, súlya 11 kiló, anyaghasználata jellemzően acél és alumínium. Az előlap és a fedlap hatalmas szálcsiszolt fém felületekből áll, melyek egy az élen végigfutó ívben egyesülnek. Ezt a letisztult vonalvezetést egy ajtóval sikerült elérni, ami minden meghajtót és szellőzőnyílást diszkréten eltakar. A két oldalon végigfutó csatorna segítségével természetesen csukott ajtónál is elegendő a légáramlás. Az ajtó gyárilag balra nyílik, de ha a környezet úgy kívánja, a zsanérok átszerelhetők a másik oldalra.


[+]

A méretes ajtó mögött az elülső ventilátorokat fedő hálót és három 5,25”-es meghajtó bővítőhelyet találunk. Ezek takaróeleme könnyen eltávolítható, több szegmenses kialakításuk révén 3,5 hüvelykes meghajtókkal is kompatibilisek. A nyomógombok és csatlakozók a ház tetején kaptak helyet, katonás rendben sorakozik 2 darab USB 3.0-s, 4 darab USB 2.0-s és a szokásos audio aljzatok, a sík alumínium felületből csupán a bekapcsoló gomb emelkedik ki.


[+]

A beltér is hozza a külső alapján várt színvonalat, tágas, szellős és feketére fényezett. Adattárolóból összesen hetet (2,5”/3,5”) tornyozhatunk fel a 90 fokban elforgatott, több darabban eltávolítható keretekben. A merevlemezek fém fiókokban kerülnek rögzítésre, a keretek között (csakúgy, mint a tápegység körül) rezgéselnyelő gumi betétek izolálják a potenciális zajforrásokat. A kivehető HDD tartónak köszönhetően maximum 428 mm hosszú videokártyákat, processzor hűtőből pedig 175 mm magasságúakat fogad. Az alaplaptálcán gumírozott peremű kábelbujtató réseket a nagyobb CPU hűtők felszerelését segítő szerelőablakot is láthatunk.


[+]

A hűtésre komoly hangsúlyt fektettek. Alapfelszerelésként egy első és egy hátsó 120 mm-es ventilátor a csomag része, ezen kívül még további négy 120/140 mm-es légkavaróval növelhetjük a huzatot. Lent és elöl a komponenseket mosható porszűrők védik. A rendezett beltér érdekében a ventilátorok két külön nyomtatott áramkörről is táplálhatók. Vízhűtésnek sincs akadálya, az alaplap felett elegendő hely van egy akár 280 mm-es radiátornak, azonban külső egységek becsövezése is igényesen megvalósítható a hátoldalon lévő 3 furaton keresztül. Az anidées AI-6B vételára 109,90 euró, az ablakos (AI-6BW) és a zajcsökkentett (AI-6BS) modell felára pedig plusz 10 euró (azaz 119,90).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés