A P243-as sorozattal nyit az Acer TravelMate üzleti notebookok új generációja

Hamarosan megjelenik az Acer jelenleg futó TravelMate TM4750, TM5760 és TM5744 üzleti notebookjait leváltó P243-as széria, mely lényegében a belépőt jelenti a gyártó üzleti laptopjainak világába, így felszereltségével elsősorban a kisvállalati és SOHO felhasználókat célozza meg. A kizárólag 14"-es matt kijelzővel (és 1366x768-as felbontással) debütáló P243 az említett notebookokhoz képest kívül részben, belül pedig szinte teljesen megújul, hiszen a Sandy Bridge helyett az Intel harmadik generációs Core i processzorára (Ivy Bridge) épül. Ezzel kapcsolatosan konkrét típusszámozást nem adott meg a gyártó, ami Core i5 processzorra enged következtetni, ám ennek bejelentése viszont csak pár hét múlva esedékes.


[+]

A lendületesebb grafikus számítások érdekében a processzorba integrált Intel HD Graphics 4000 mellé egy dedikált NVIDIA GeForce GT 630M is kerül, ez azonban nem az új Kepler, hanem a korábbi Fermi architektúrára épül, így gyakorlatilag a GT 540M-hez hasonló, vagy annál kicsit jobb teljesítményre lehet számítani ezen a téren. A legfeljebb 8 GB-os memóriával és legalább 750 GB tárkapacitású merevlemezzel érkező notebookban természetesen helyet kaptak a szokásos kiegészítő funkciók, mint a Gigabit Ethernet (ez esetben Wake On Lan funkcióval kiegészítve), IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0+HS, HD webkamera, USB 2.0-s és 3.0-s aljzatok, kártyaolvasó, optikai meghajtó és Kensington zár aljzat. Mindezek egy TravelMate notebookoktól megszokott strapabíró vázba csomagolva, kiegészítve nagyobb teherbírású zsanérokkal és cseppálló billentyűzettel.

A TravelMate P243 szoftveres szinten is számos biztonsági megoldással van ellátva. Nem hiányzik a korábbról jól ismert Acer ProShield Security, mely egy biztonsági és kezelési eszközcsomag, egy egységes kezelőfelületre integrálva. Az Acer ProShield a BIOS szinttől az alkalmazás szintig védelmezi a számítógépet; például tartalmaz rendszer-indulás előtti azonosítást (pre-boot authentication – PBA). Lehetőséget nyújt egy személyes biztonsági lemez (Personal Secure Drive – PSD) létrehozására, így még ha a notebookot ellopják, az adathoz nem lehet hozzáférni. A nem kívánt fájlokat vagy mappákat véglegesen ki lehet törölni a helyreállítás lehetősége nélkül a File Shredder segédprogram használatával.


[+]

A biztonság egy másik rétegét kínálja az Acer Backup/eRecovery Manager, amivel biztonsági másolatok készíthetők az értékes adatokról és média könyvtáráról. Ezen felül a TravelMate P243 megkapta az Acer Office Managert is (AOM), ami egy olyan menedzselési megoldás az SMB számára, mely révén biztonsági szabályokat lehet megosztani, figyelni az IT eszközöket és karbantartási feladatokat ütemezni.

Az Acer TravelMate P243 érkezése a következő hónapban várható, ára egyelőre nem ismert. Természetesen az év hátralévő részében további, felsőbb kategóriába szánt és kisebb képátlójú TravelMate laptopok debütálására van kilátás, de ezek bejelentésére még várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés