Acer TravelMate B113: a TravelMate-ek netbookja?!

Az üzleti notebookokkal kapcsolatosan mindig nagy elvárások vannak: legyen dokkoló kompatibilis, támogasson egy rakás memóriakártyát, legyen eSATA csatlakozója és Express Card foglalata, beépített 3G modemje...és máris elszaladtunk az árazásban. Nos, ezek egyike sem lesz benne a B113-ban, mivel egy olyan TravelMate notebookról beszélünk, mely nem feltétlenül az üzleti felhasználók kemény magját akarja kielégíteni.

Touchpadja és billentyűzete inkább a consumer Aspire modellekére hajaz, a káva fényes, de ez utóbbit ellensúlyozza, hogy a 11,6"-es kijelző felülete matt - itt még az 1366x768-as felbontás is elegendő - és külseje is elegánsan egyszerű. Kapunk USB 3.0-s kaput, webkamerát, HDMI kimenetet, cserélhető akkumulátort (37 Wh), belül pedig a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11a/b/g/n + Bluetooth 4.0 kombó sem hiányzik.


[+]

Ha őszinték akarunk lenni, részben a bevezetőben említett kiegészítők hiánya, részben pedig a megszokott TravelMate opciók (például ujjlenyomat-olvasó, merevlemez fizikai behatás elleni védelem alias DASP) hiánya miatt picit nehezen értelmezhető, miért is került a B113 a TravelMate modellek közé, de ennek is megvan a logikus magyarázata. A szóban forgó modell kis mérete és masszív felépítése (ami az Aspire-ök és a nagy TravelMate-ek között van félúton) rendkívül nagy előny a hordozhatóság szempontjából. Aki sokat utazik vagy minden nap cipeli a gépét, annak ez mindenképpen előnyt jelent, ha nincs olyan feladat, ami igényelné a fentebb felsorolt extrák meglétét.


[+]

Akár azt is mondhatnánk, hogy a B113 a TravelMate sorozat netbookja, és kézbe véve a nem végleges demógépet is hasonló érzéseink támadtak, de mindezt nem degradáló értelemben véve. Persze még van rajta mit csiszolni, de az őszi megjelenésig még bőven van idő, addig talán az is kiderül, hogy pontosan milyen kiépítésben lesz rendelhető – a tesztgépben Intel Core i5-2467M dolgozott 4 GB memóriával és 500 GB-os merevlemezzel.

Azt viszont biztosra vehetjük, hogy bármilyen konfigurációval is lesz dolgunk, a TravelMate név kötelez, így az Acer 3 év garanciával fogja árulni a legkisebb TravelMate-et, amibe akár még ULV-s Ivy Bridge is kerülhet, és szoftveres téren is megkapja mindazt, amit a nagyobb testvérei (Windows 7 Professional, ProShield Security Manager, eRecovery, Backup Manager, Anti-Theft, stb). Az árazásról egyelőre nem esett szó, de besorolását tekintve véleményünk szerint egy kisebb Ivy Bridge-dzsel nagyjából 150 000 alatti árcédula lehet reális.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények