Acer TravelMate 6594G - öltöny, nyakkendő

Acer TravelMate 6594G

Mai tesztalanyunkat, a TravelMate 6594G-t azzal kaptuk az Acertől, hogy íme, a saját ThinkPadjuk. Mi tagadás, elég merész kijelentés ez, amit kis mosollyal és „majd meglátjuk” gondolattal viszonoztunk. Lássuk hát! A 15,6 hüvelykes notebook külsőre hasonlóan szigorú és szögletes – és nem valami szép – mint az IBM által naggyá tett ThinkPadek többsége. Ennél sokkal lényegesebb, hogy fogásra meglepően masszívnak tűnik, szinte egyáltalán nem csavarodik, hajlik, köszönhetően a magnézium váznak.

Fedelét, lassan már mondható, hogy aceres stílusban vékonyra vették, ennek ellenére elég merevnek, ellenállónak tűnik a csavargatással szemben. Zsanérja korrekten tartja, bár nem volt időnk pár évig nyitogatni, hogy kipróbáljuk tartósságát. Hiányoltuk róla a rögzítéshez való, karmos zárszerkezetet, bár ez mostanában a komoly „biznisz klassz” gépekről is kezd eltünedezni. Kicsit viccesnek találtuk, hogy a méretes, 15,6 hüvelykes házba nem sikerült belegyömöszölni az akkut, bár tény, hogy a 99 wattórás melák még ebben a kategóriában sem általános.

Annak viszont nagyon örültünk, hogy a kijelző matt, de a 13,3 hüvelykes gépekre való 1366x768 pixeles felbontás már nem jött be annyira. Természetesen a TravelMate sötét – bár nem fekete – ingerszegény, már-már komorba váltó enteriőrt tár elénk, amit azért egy Jessica Albás háttérképpel egészen jól sikerült feldobni. A monitor alól visszaköszön ránk a TravelMate TimelineX gépeken látott, húzós, reteszszerű bekapcsoló, és a billentyűzetet is ismerhetjük ugyanezen gépekből. Újdonság viszont a pöcökegér, ami sokak szerint alapismérve az „öltönyös” lapotopoknak. Hozzá két gomb is tartozik, közvetlenül a szóköz billentyű alatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés