Ne haragudj, de itt elvesztettem a fonalat, nem bírtam követni a logikádat.
A "nagy" multik - (akik tönkreteszik az országot.. btw) - az ilyen 1000 vagy 5000db-os megrendeléseiket nem a biznic osztályú gépeknél intézik, hanem az olyan gépeket, amiket a Prohardver olvasói jóindulattal sem vennének meg, hanem még gyűjtenének 2-3 hónapig egy jobb gépre. Jellemzően a 80-100e ft-os kategóriában van ilyen bevásárlás, amivel a kiskereskedések, semmilyen formában nem tudnak versenyezni.
Sőt olyan is van, hogy egy egy merészebb cég külföldről hozza be a laptopokat, s ő adja rá a garanciát, nem a nagyker. Ez persze rizikó a vevőnek, igaz ezt ő nem is fogja tudni. Ha pl. meg is adja a 3 évet a gépre a kisker cég, ha véletlen becsődölne egy év után, mehetsz a sóhivatalba. Ezek a gépek 3 év garral is ott lehetnek, mint az Acer 1 évvel.
De biztos garanciával továbbra is áll az állításom magyarországi beszerzési utakat járva, hogy kifizettetik veled a +1 vagy 2 évet.
Ez a magyar valóság.
A többivel egyetértek.
Hiszenhát gondolj bele, ha olyan autót, vagy olyan laptopot gyártanának, amibe 20 évig csak benzint meg olajat kellene tankolni... tönkremenne az autóipar. Na meg még mindig az 1ghz-et nyaldosnánk alulról. Kell a fejlődés, kell az elhasználódás a fejlődés érdekében. Ezt hívják szükséges, vagy elkerülhetetlen rossznak.
Mint írtam nekem is egy Acer van. 3820TG. Hibátlanul megy. Én pofátlanul olcsón vettem. 150-ért. Az asus ugyanezen kategóriája 210e ft volt akkoriban. Tehát nem most! Az acerre 1 év, az asusra 2 év gar volt. Specben megegyeztek. Igaz hogy az asus + 1 órával többet bír, na de a 60k különbséget nem lehet a + 1 órával magyarázni. Szépen kifizettetik a vevőkkel a +1 évet. VASTAGON!
Én meg majd szépen 6 hónap múlva veszek +2 évet 20k-ért. Az annyi mint 150+20 az 170e magyar, kőkemény, ropogós ft.
Még mindig 40-el vagyok beljebb + 1 évet ráhúztam az asusra. 
Pedig én sem szeretem az acert. A laptopjainak a nagy többsége totál átlagos minőségű!
Ez a 3820-as széria viszont jobban sikerült. Nekem tetszik. 
[ Szerkesztve ]
https://plus.google.com/b/117212749409218964552/ Ha kell valami új cucc, írj egy üzenetet. ;)