Acer blog: kezünkben a szupervékony kávájú TravelMate 8481 tesztváltozata

Ha új TravelMate érkezéséről hallunk, akkor mindig valami extrát várunk, hiszen ez az a sorozat, ahol a felhasználók már-már joggal várják el, hogy valamit mutasson a gyártó. Nos, az Acer most igazi durranásra készül, hiszen a 8481-es számozást viselő gép igazán kellemes útitárs lesz, ha elkészül végleges változata. Vagyis nagy valószínűséggel már elkészült, azonban egyelőre mi csak egy olyan gépet kaptunk kézhez, amin felfedezhetők a főbb stílusjegyek, ám a konfiguráció nem végleges, valamint az összeszerelés még nem tökéletes.


[+]

Az azonban már tisztán látszik, hogy a 14"-es, 1366x768 képpontos LED háttérvilágítású kijelzővel szerelt masina ínyenceknek készül, hiszen 2,2 centiméteres vastagságához cirka 1,5 kg társul. A TravelMate 8481 egyik érdekes pontja a kijelző, ami optikailag úgy lett kialakítva, hogy úgy tűnjön, alig van kávája. Közelebbről megnézve, illetve bekapcsolt képernyőnél látszik, hogy ez csupán egy ügyes trükk, de jól áll neki.

A nálunk lévő gépben egy második generációs 1,4 gigahertzes LV (low voltage) Intel Core i5-2350UM processzor dolgozott, de a 8481 Core i7-esekkel is megvásárolható lesz. A processzormagba integrált Intel HD Graphics 3000 grafikus vezérlő mellett egy NVIDIA GeForce GT520M is helyet kapott a notebookban, és ugyanez lesz megtalálható a végleges változatban is, valamint az Optimus támogatás is aktív lesz.


[+]

Memóriából 4 GB-ot kaptunk, de maximum 8 GB lesz kérhető, merevlemezként pedig egy 320 GB-os egység volt beépítve, viszont a gyártó ígérete szerint 64 GB-os mSATA is kérhető lesz pluszba. Természetesen Gigabit Ethernet, IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi vezérlő, USB 3.0, 1,3 megapixeles webkamera és SD kártyaolvasó is került a tesztgépbe, illetve van eSATA kivezetés is. A TPM modul is alapfelszereltség, ugyanakkor az ujjlenyomat-olvasónak csak a helyét találtuk, de ez is felkerül a végleges változatra.

A tükröződést leszámítva jól látszik a fedél mintázata.
A tükröződést leszámítva jól látszik a fedél mintázata [+]

A beviteli eszközökre, azaz a billentyűzetre és a touchpadre is érdemes egy kis figyelmet fordítani. Előbbi a szokásos chiclet kialakítású, utóbbi érdekessége viszont, hogy a két gomb ugyanolyan mechanikát kapott, mint a billentyűzet gombjai, tehát végre-valahára búcsút inthetünk a hangosan kattogó, nehezen lenyomható touchpadgomboknak.


[+]

Az akkumulátor üzemidejéről többféle információt hallottunk: korábban az interneten 13 órát emlegettek, de az Acer által kiadott közleményben 8 órát említenek. Az persze nem kizárt, hogy a 8481-hez kétféle akkumulátor is kapható lesz. Dokkolónak egyelőre nem láttuk a helyét, reméljük erre is születik valamilyen megoldás. Az operációs rendszer szerepét természetesen a Windows 7 tölti be, de a 8 mp alatt induló, böngészőt, naptárat, e-mail klienst tartalmazó, Linux-alapú InstantView is telepítésre került.

Sajnos a fedél nem nyitható 180 fokban.
Sajnos a fedél nem nyitható 180 fokban [+]

Kíváncsian várjuk a legújabb TravelMate érkezését, aminek bejelentése ugyan már megtörtént, de árat és pontos megjelenési dátumot még nem árult el a gyártó. Ugyanakkor örömünkre szolgált, hogy idő előtt tapasztalatokat szerezhettünk az ígéretesnek számító 8481-esről. Véleményünk szerint most tényleg egy igazán ütős gép készül az Acer műhelyében, amire érdemes várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények