Acer blog: TravelMate notebookok új külsővel és belsővel

Mint arról korábban beszámoltunk, az Acer Hollandiában szervezett egy sajtótájékoztatót, ahol az új TravelMate notebookokról is lerántották a leplet. Kétségkívül ezek az eszközök a vállalat üzleti termékskálájának egyik fő ütőereként funkcionálnak, de valljuk be, rájuk fért már egy alaposabb frissítés. Nem mintha a korábbi TravelMate notebookokkal valami baj lett volna, de az üzleti felhasználók igénye más irányba tolódott, amit eszközszinten is le kellett követni.

Acer TravelMate X313
Acer TravelMate X313 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A TravelMate konfigurációk sorában az első újdonság az X313 Ultrabook-tablet hibrid. Ez a már kapható Aspire P3 üzleti változata, lényegében változatlan hardverrel (marad az Ivy Bridge-es Core i5 processzor és a 11,6"-es IPS kijelző), de egy pár extrát kapunk ezek mellé, mint például a TPM és Anti-theft párost, valamint arcazonosítást. Az erős alumíniumba és karcmentes kijelzőüveggel burkolt géphez – ami természetesen a Windows 8 Pro változatát futtatja – jár a kiegészítő billentyűzet, két stylus és egy HDMI-VGA konverter is.

Acer TravelMate X313
Acer TravelMate X313 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A hagyományos notebook termékvonal a P6, P4 és P2 sorozatú TravelMatekből áll – számozás alapján ezeket onnan ismerhetjük majd fel, hogy a harmadik számjegy 5-re fog végződni, például 645, 445, 245, 255 és így tovább, ahol az első szám a családot jelöli, a második a kijelző méretét, a harmadik pedig a generációt. A P6 sorozat tipikusan nagyobb vállalati felhasználásra szánt középkategóriás gép, ahol szükség van például vPro processzorokra és az azok által nyújtott tudásra. A P4 a kis- és középvállalkozásokat célozza meg, míg a P2 a kis- és otthoni irodai (SOHO) vásárlókat számára lett kifejlesztve.

Acer TravelMate P645
Acer TravelMate P645 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami újdonság a számozáson túl, hogy az új TravelMate széria külső és belső változáson is átesett. Sokkal karcsúbb és könnyebb lett, ezzel közelítve kicsit a konzumer termékekhez. A P6 modellek például erős szénszálas vázat kapnak, így a 14"-es P645 tömege mindössze 1,55 kg, vastagsága pedig 20,9 milliméter lesz. Mindezt persze beépített akkumulátort használva sikerült megvalósítani, ami 8 órás üzemidőt ígér. A P4 sorozat sem lesz túl vaskos, de az alumínium-magnézuim ötvözetű vázba rejtett gép tömege már 2,2 kilogrammról indul (14"), ami az extrákkal (érintőkijelző) tovább növekedhet. Az akkumulátor viszont ez esetben kivehető, cserélhető, amivel a gyártó legfeljebb 9,5-10 órás üzemidőt ígér.

Acer TravelMate P645
Acer TravelMate P645 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Belsejükben a legújabb Haswell processzorok dolgoznak, egyes modellekbe TPM, 3G, NFC és IEEE 802.11ac Wi-Fi is került. Továbbá nem feledkeztek meg a háttérvilágításos billentyűzetről (15,6"-es méretben numerikus résszel), a dokkolási lehetőségről, valamint a jól ismert ujjlenyomat-olvasóról és DASP HDD-védelemről sem. Apropó HDD, egyes konfigurációk SSD gyorsítótárat kapnak, így a tárterület és a teljesítmény sem szenved csorbát. A kijelzők terén is bőséges a választék (tn+film, IPS, HD, Full HD, érintős és hagyományos), de erről majd az adott országban található partnerek rendelései fognak dönteni.

Acer TravelMate P645
Acer TravelMate P645 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Acer TravelMate notebookok tehát egyszerűsödtek bizonyos értelemben véve, de a lényeg maradt: tartós, masszív gépeket kínálni az üzleti felhasználóknak. A gyártó ennek érdekében továbbra is különféle teszteknek veti alá termékeit, melyek között hő, nyomás és többféle fizikai behatás (rázkódás, leejtés, ránehezedő súly) vizsgálata is megtalálható.

Az újdonságok hazai forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik, de a pontos konfigurációkról és az ezzel szoros összefüggésben lévő árakról majd csak a tényleges starttal párhuzamosan tudunk beszámolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények