Acer blog: TravelMate P4, az arany középút

A 2014-es modellévre szánt TravelMate sorozat P4-ből a szintén 15,6 colos modellt, egészen pontosan a TM455-öt kaptuk meg kipróbálásra, mely szintén nem teljesen végleges modell. Külsejét tekintve igencsak hasonlít a tegnap bemutatott P2-re, de fedele immáron nem műanyag, hanem szálcsiszolt alumínium borítást kapott.


[+]

Ennek mintázata hasonlít a korábbi évjáratú TravelMate notebookoknál látottakra. Mindez rendkívül sokat dob az összhatáson és a (teljes 180 fokos tartományban továbbra sem nyitható) fedelet is merevebbé teszi, ugyanakkor nagyon szereti az ujjlenyomatokat, így nem árthat gyakran takarítani.


[+]

A P455 összesen 2,4 kilogrammot nyom a mérlegen, és masszivitás szempontjából erősebb a P2-nél, ugyanakkor a fontos változások leginkább belül keresendők. A kijelző például ez esetben is matt TN+film panel, ugyanakkor a felbontás már Full HD, ami még egészen kellemes ebben a méretben. További extra a P2-höz képest az ujjlenyomat-olvasóval ellátott touchpad és a háttérvilágításos billentyűzet, ami roppant közkedvelt extra, ám ez utóbbinak csak ki- és bekapcsolt állása van. A touchpad egyébként régi vágású, azaz gombként csak az alatta lévő gombok használhatók, nem pedig a teljes felület, de a többujjas műveletek kivitelezése ezen sem akadály.


[+]

A csatlakozókból ugyanazt kínálja, tehát egy USB 3.0, egy pár USB 2.0, 3,5 mm-es jack, HDMI, D-Sub és Gigabit Ethernet, valamint van SD kártyaolvasó is. Persze ebben a gépben már a Wi-Fi is komolyabb, ugyanis az Intel kétsávos vezérlője került bele.


[+]

Az adattárolást ugyan továbbra is merevlemez végzi (és van DVD-író is), de végre felbukkan egy régi ismerős, a HDD-védelemért felelős DASP gumiágy, mely a gép esetleges leesésénél nyújt védelmet.Szintén megkapjuk a szerelőnyílást, ami alatt könnyen hozzáférhetünk a merevlemezhez és a memóriamodulokhoz, melyből 2x4 GB került a tesztgépbe. Az akkumulátor is cserélhető, amire szükség is lesz, a gyári 37 Wh-s akku ugyanis csak 3,5 órára elegendő energiát biztosít.


[+]

Ami esetünkben a processzor egy Intel Core i7-4500U jelzésű egység volt (mely szintén "szélcsendben" végezte feladatát, azaz kellően halk hűtést pakoltak mellé), de kisebb is lesz a kínálatban, például a Core i5-4200U. A RAM mennyiségét már említettük, de a legolcsóbb változatokba csak 4 GB került, és merevlemezből sem jár alapjáraton az 1 TB-os -  500 GB lesz a legkisebb. Az itthon forgalomba kerülő gépekből nem fog hiányozni a P2-nél is említett AMD Radeon HD 8750M dedikált grafikus vezérlő sem, amit 2 GB VRAM egészít ki.

Az Acer Windows 8 Pro operációs rendszerrel és három év garanciával fogja hamarosan árusítani a TravelMate széria P4-es tagjait, melynek kezdőára valahol bruttó 200-250 000 forint között fog alakulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények