Acer blog: Haswellel újul meg az Acer Chromebookja

Az Acer Chromebookjáról még tavasszal írtunk egy blogbejegyzést, melynek fejlesztése igen kalandos lehetett, hiszen nagyon a végére alakultak ki a végleges paraméterek. A vállalat azonban már készül az új modellel, ami a kijelzőméret és az egyéb külsőséget tekintetében megegyezik az előddel, de a belső némileg megváltozik.

Az Acer a Celeron 847-es processzort egy új modellre váltja, ezen belül is elmondható a Sandy Bridge helyére Haswell kerül. A potenciális jelöltek között a Celeron 2955U és a 2980U áll, de bármelyik is kerül kiválasztásra lényegi különbséget nem fog érezni a felhasználó. Mivel a Chromebook sajátossága, hogy olcsó, így a Celeron 2955U lesz a kiválasztott, melynek két magja 1,4 GHz-en üzemel, a 10 végrehajtóval rendelkező HD Graphics IGP-je pedig 1 GHz-en ketyeghet maximális turbó mellett, az alapórajel viszont csak 200 MHz. Az előzetes adatok alapján a cég úgy 15%-os tempónövekedést jósol a platform leváltásától.

A többi részegységről az Acer még nem beszélt túl sokat, de várhatóan marad a 2 vagy 4 GB memória, és a merevlemez is. Utóbbit maximum csak gyorsítótárként funkcionáló SSD egészítheti ki, több ugyanis a Chromebookok által megcélzott árszintre nem fér bele. Jó hír azonban, hogy az előd gyengéjének számító üzemideje állítólag 50%-kal nőtt, így nem fog hat órán belül lemerülni a Chrome OS-t futtató termék. Gyakorlatilag ez a leglényegesebb változás, és ezzel az előd méregfogát is kihúzta a cég.

Az új Acer Chromebook a tervek szerint leváltja az elődöt, így hasonló árszintre érkezhet. A megjelenés még az ünnepi szezon előtt valószínű.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények