Hirdetés

IFA 2013 blog: kipróbáltuk az új Acer Iconia tableteket, köztük az A3-at is

Az Acer az idei IFA-t nem aprózta el. A kiállítás területén berendezett stand mellett néhány más gyártóhoz hasonlóan egy külső helyszínt is bevetett annak érdekében, hogy a megfáradt médiamunkások délután, a napi rohanást követően, frissítővel a kézben, egy sokkal nyugodtabb környezetben szemezgethessenek, ismerkedhessenek a gyártó húzó termékeivel.


[+]

Nem csak a limuzinos transzferről gondoskodtak, hanem a helyszínen egy külön fotóssarkot is berendeztek, ahol jobb megvilágítási körülmények között, kényelmesen, tömegnyomort mellőzve lehetett az eszközöket lencsevégre kapni. Már ami mozdítható volt, mert például az AIO gépek konnektorról működtek, ezeket inkább nem bántottuk, de mivel főleg notebookok, tabletek és telefonok voltak a fókuszban, így a többséggel nem volt probléma.

A stílusosan berendezett minikiállításon megtapogathattuk azokat a tableteket, amelyeket már ismerhetünk az Acer blogtól és a PROHARDVER! tesztjeiből. Gondolunk itt elsősorban az Iconia A1-re, ami igen kellemes darab, most pedig új színekben is elérhető lesz, mint azt már korábban említettük. A hardverben nem lesz változás.

Acer Iconia A1 szürke hátlappal
Acer Iconia A1 szürke hátlappal [+]

Ugyanakkor az Iconia B1 külsőleg ráncfelvarrott változatából is tudtunk válogatni, melyből szintén nemrég kaptunk egy mintapéldányt, itt azonban a Wi-Fis verziót vehettük kézbe, amiben még a lassabb, kétmagos MediaTek SoC dolgozik. A kiállított modell is mintapéldány volt, de összeszerelés tekintetében ez jobb volt, mint az a 3G-s, amit itthon próbáltuk nemrégiben, de a lényeg, hogy az első generációs B1 sorjás élei most már múltidő. Kisebb örömünkre szolgált az is, hogy úgy tűnik reszeltek a szoftveren. Továbbra is 4.1-es (4.1.2) verziószámú Androidot használják az Acer mérnökei, de a menü gördülékenyebbnek tűnt.

Acer Iconia B1 új köntösben Acer Iconia B1 új köntösben
Acer Iconia B1 új köntösben [+]

Az igazi újdonságot számunkra az Iconia A3 jelentette, amivel személyesen eddig nem sikerült összeismerkedni. Talán nem meglepő, hogy a gyártó egy az egyben ugyanazt a dizájnt viszi tovább, amit az A1-nél vezetett be, egységesítve ezzel a felhozatalt. A 10,1"-es IPS kijelzője egyébként rendben van, 1280x800 pixeles felbontása ebben a kategóriában nem okoz meglepetést, de a lehetőségekhez képest igen korrekt képet ad.

Balra az Acer Iconia A1, mellette az A3
Balra az Acer Iconia A1, mellette az A3 [+]

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3 [+]

Tettek rá microSD foglalatot és micro HDMI csatlakozót is, került az előlapra és a hátlapra egy-egy kamera (vaku nélkül), illetve a hangkeltést a Dolby segíti. Ennek hála jobb hangminőséggel számolhatunk, mint az A1 esetében, ami egyébként nem volt rossz, de hangerősségben még lenne hova fejlődnie. Szerencsére a hangszóró, pontosabban hangszórók most oldalt kaptak helyet, így nyílásuk akkor is szabadon marad, ha a tabletet ölbe téve használjuk, a sztereó hangszóró pedig értelemszerűen nagyobb hangerősségre is képes.

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3 [+]

A teljesítményre nem lesz panasz most sem, hiszen a négymagos MediaTek SoC azt produkálja, amit az A1-es modellnél megtapasztalhattunk, a picivel nagyobb felbontással is könnyedén megbirkózik. Összegezve, az A3 korrekt masina lesz, és hozza azt, amit az A1 után vártunk – sőt még a hangszóróknak köszönhetően egy picivel többet is.

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3 [+]

A nagyjából 10 milliméteres vastagsága és 600 grammos tömege is elfogadható, ráadásul lesz belőle Wi-Fis és 3G-s kiadás is, tárhelyből pedig 16 vagy 32 GB-ból gazdálkodhatunk, így mindenki megtalálja majd a pénztárcájának megfelelő választást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés