A Western Digital bekeményít a HDD-piacon

Hatalmas versenyt vív a Seagate és a Western Digital a merevlemezpiacon. Az előbbi vállalat közel harminc éve ül a trónon, de az elmúlt hónapokban a legfőbb konkurens nagyon erős eladásokat produkált, így mára nyugodtan kijelenthető: új király született.

A Western Digital 2010-es pénzügyi évének negyedik negyedéve július 2-án ért véget, így a vállalat bejelentette, hogy 49,7 millió merevlemezt sikerült leszállítani az aktuálisan tárgyalt szemeszter során. A Seagate eredménye az elmúlt három hónapban 46,8 millió volt, ami 2,9 millió meghajtóval kevesebb, mint a trónra törő ellenfél teljesítménye. Persze itt fontos megjegyezni, hogy a pénzügyi évre lebontott eladásokban a Seagate még mindig jobban áll a 193,2 milliós eredményével, ám a Western Digital tavaszi és nyár elejei fölénye már számottevő, így az elemzők szerint a 2011-es pénzügyi évben is az utóbbi vállalat fog jobb eladásokat produkálni.


A hibrid merevelmez lehet a Seagate ütőkártyája?

A Western Digital eladási adatai régóta növekvő tendenciát mutatnak, így csak idő kérdése volt a trón megszerzése. A legnagyobb kérdés jelenleg, hogy a Seagate tud-e annyit újítani, ami szükséges lehet a trón visszaszerzéséhez. Ami jelenleg látható, hogy a vállalat komolyan gondolja a hibrid merevlemez koncepcióját, sőt a cég hivatalos közleménye szerint öt éven belül a merevlemezek 80%-a ezt a felépítést alkalmazza majd. Persze az SSD-k térnyerésével is lehet számolni, de a komolyabb terjedéshez drasztikus árcsökkentések kellenének, mert a flash-alapú adattárolók ugyan gyorsak, de a kapacitásuk messze elmarad a HDD-k mögött, ami sokak számára fontos szempont.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés