Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

nemrégiben volt egy 3TB-os hordozható vinyós hír ... szóval ez már be is lépett a küszöbön :K elég jó kis írás lett, kifejezetten tetszik sok okos dolgot megemlít ! ezen kívül nekem a 250-es WD RE2 vinyóm tökéletesen elég azon is van majdnem 80gb hely és a fullHD-s gyűrűk ura trilógia önmagába 92gb ;]

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#2) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy ez nagyobb probléma lenne a bios íróknak, mint az AM2+ alaplap AM3 kopmpatibilitás + mag feloldás probléma megoldása.
Hozzálllás kérdése.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#3) Komcsi

Komcsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Elég feleslegesnek tartom átlag felhasználók számára. Inkább több pici, mint egy nagy.
Vagy nem?

C:\Privátot előbb észreveszem!...

(#4) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Melyek azok az új lapok amik az EFI-vel vannak felszerelve?

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#5) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze ezt nem lehet csak úgy támogatni a BIOS frissítésével, így az öregedő rendszerre épülő alaplapok gyakorlatilag nem lesznek képesek bootolni a 2,1 TB-nál nagyobb meghajtókról

Ki az az ember, aki egy 2 terrás vinyóra akarja rakni a wint?! Szerintem ekkora méret már csak adattárolásra használatos... szerintem... Értem én, hogy nagy tárhely, egy vinyó, meg egy sata csatlakozó stb... De már a jövő az SDD-é. Egy 50 gigás szerintem elég egy rendszer partíciónak... Az meg úgy is gyors, a 2 terrás meg mehet adatnak, HD filmeknek stb... Én nem használnék egy 2 terrás vinyót winnek, már mint egy részének csak. Most is egy 80-as vinyó van a rendszernek állítva nálam. Persze most nem a cikk írót akarom ezzel bántani, meg hasonló, csak én nem értem ha van ilyen ember, hogy egy 2 terrásat miért állít be egy winnek.... :F Ha van ilyen, hangsúlyozom...

Persze ezek csak az én gondolataim.. :B :U

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#6) Quan-Chi válasza Sub-ZeRo (#5) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

igazad van aki már ilyen komoly mennyiségű adattal dolgozik az vegyen egy 16 vagy 32Gb-os SSD-t rendszervinyónak :K

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#7) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Most már értem, hogy miért nem került piacra már lassan másfél éve nagyobb kapacitású HDD az aktuális csúcsmodellnél (2TB) - emlékezetem szerint ilyenre még nem volt példa a HDD-k történelmében.

[ Szerkesztve ]

(#8) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

ha majd 5 terra felé haladunk akkor benevezek egy 3 terrásra :K

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#9) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nyilván nem rendszervinyónak kell a 3TB :)
Node adattárolásra manapság a 720p&1080p világában a világ összes hdd-je sem elég...

(#10) Sub-ZeRo válasza Quan-Chi (#6) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi. :B

luw2win:800 gigát kb 2 napig írok majd éjjel nappal. :DDD Az 5 terra meg?!... :F
Tudom, nem kell kiírni. :B

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#11) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rendszert 3 terás vinyóra? Jómagam is azok közé tartozok, akinek csak 1 vinyó van a gépében. De 500-assal is elvagyok, van még 80Gb szabad helyem, és ha kicsit is takarítanék, lenne még minimum dupla ennyi....

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#12) Kendek válasza Sub-ZeRo (#5) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Őszintén szólva, nekem eszembe sem jutna Windowst telepíteni rá. Viszont a számomra megfelelő operációs rendszert egyértelmű, hogy rászeretném tenni, hogy arról használjam. A Te 80 GB-os merevlemezed szánalmasan lassú egy 3 (1-2)TB-os, modern, 7200 RPM-es merevlemezhez képest. Az SSD még mindig baromi drága, azon kívül meg nálam minden adathordózón van rendszer, még azon is, amin javarészt csak adatokat tárolok (igen, még a pendrive-aimról is indítható rendszer).

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#13) Watchdog

Watchdog
(kvázi-tag)

Engem az érdekelne, hogy vajon mekkora méretnél lehet a következő buktató? Mert ilyenkor még úgy tűnik, hogy szabad a pálya, senkinek soha nem kell ennél nagyobb vinyó, még ez is túlzás stb... aztán eltelik 3-4 év, és kiderül, hogy pl. az 512 bájt 4k-ra növelése csak 8-szoros növekedést tett lehetővé, és a 3D-s HD filmekből alig pár fér rá, ami a filléres x gigabites netről csak úgy dől... ;]

(#14) LackoMester válasza bartucc (#11) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaj de tudlak irigyelni, nekem állandóan helygondom van, igaz van egy kis film, zene gyüjteményem....

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#15) Oliverda válasza SzlobiG (#4) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd az LGA-1155 és a Fusion

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#16) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lehet én tévedek, de mintha a partíciós tábla csak a partíció méretét korlátozná 2,2TB-ra... Ilyen partícióból viszont akár négy is lehet a partíciós táblában bejegyezve.

Emellett szép és jó az EFI, csak azt az OS-nek is támogatnia kell ám!

Watchdog: 9,4 ZB (azaz zettabyte, ami 10^21 byte. A terabyte 10^12 byte).

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#17) UnSkilleD válasza Kendek (#12) üzenetére

UnSkilleD
(tag)

igen, nekem is 1 teráson van a rendszer, egy 50 gigás particion ami a tányér legkülső(és leggyorsabb) része, és igy sokkal gyorsabb mintha egy régi elavult alacsony GB/mm2 sűrűségű vinyo lenne helyette

[ Szerkesztve ]

(#18) Watchdog válasza daa-raa (#16) üzenetére

Watchdog
(kvázi-tag)

9,4ZB...az a gyanúm, hogy az már nem forgótányéros lesz... :DDD

(#19) veector válasza Komcsi (#3) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Elég feleslegesnek tartom átlag felhasználók számára.
Nem is átlagfelhasználóknak szánják (még).
Inkább több pici, mint egy nagy.
Hát ez erősen felhasználásfüggő. Pl lehet 120GB rendszer 640 tempféleség és 3TB filmek sorozatok

(#20) Komcsi válasza veector (#19) üzenetére

Komcsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mindig nézd a meghibásodás arányát. Pl: Ha 120GB rendszer 640 tempféleség, akkor kevesebb adatot veszítesz, mint ha egy 3T felosztasz. Ha az bedöglik, veszítesz mindent! Na de Ízlések és pofonok...

[ Szerkesztve ]

C:\Privátot előbb észreveszem!...

(#21) Alex91 válasza daa-raa (#16) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, Mac-ben mar EFI van :D!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#22) Alex91 válasza veector (#19) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A 3 TB jo lesz TimeMachine-nek :). Backup HDD-nek idealis.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#23) SzlobiG válasza Oliverda (#15) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Elég jó lesz ez igazán ráfér már az újítás a bios-ra.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#24) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a helyet a NAS-okkal? Azok megeszik ezeket a vinyókat?

Én vagyok a PH! királya.

(#25) Sub-ZeRo válasza Kendek (#12) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet hogy lassú, de próbáld ki, mikor egy win egy partició, a többi particióról meg másolsz, zenéthallgatsz, netezel és még csinálsz jó pár dologt stb... Belassul mint állat.... És még az én 80-as vinyón amin van a rendszer, ő akkor is gyorsabb marad így, hogy egy lassabb vinyón van...
Amúgy meg annyira nem lassú ez a 80-as vinyó.. Tudom, van gyorsabb HDD is, de amit tudnia kell, azt tudja hozni. A sebességére meg nem panaszkodom...

[ Szerkesztve ]

(#26) huskydog17

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ez a korlát most csak a rendszer vinyókra igaz? Tehát ha mondjuk beteszek egy 3 TB-os vinyót nem rendszervinyóként, akkor azt tudná kezelni a gép?

The Stars Were Mine!

(#27) Entryy válasza Kendek (#12) üzenetére

Entryy
(fanatikus tag)

Mert szerinted a 3Tb-os winyó az olcsó lesz...

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#28) veector válasza Komcsi (#20) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja igen elfelejtettem hogy RAID1-be

[ Szerkesztve ]

(#29) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

basszus, józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy mikor csatlakozót váltunk (sata->PATA) akkor az ilyen őskövület szabványoktól meg lehet szabadulni, mivel úgy sem kompatibilis a 2 csatlakozó...
De hát úgy látszik ez nem így van :)

(#30) ityam

ityam
(senior tag)
LOGOUT blog

Én most vettem egy másfél TBs winyót és ráadásul a wint is erre raktam. A 4 másik winyomból 2 jelez smart hibat ezert gondoltam hogy inkább a legujjabbra rakom a wint.

Az meg hogy nem hasynaljuk ki a nagy winyot az szubjektiv. Én pl nem adok ki egyszerhasználatos DVD ert pénzt amikor egy másfél terás winyónál 15 Ft ért megkapok 1 GB ot.És nem kell aggódom azon hogy basszus ez a film nem is kellett volna. Minek irtam ki. meg nem kell keresgélni a dvdk között.
Tehát adattárolásra a nagy winyók a legjobbak. Persze behalni behalhat bármikor :(De az más történet.meg a rendszerwinyó helyett SSD is más történet.

Szal jöjjenek csak a nagy winyók.

(#31) Antibazsi válasza Komcsi (#3) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Én mindíg arra törekedtem,hogy minél kevesebb vinyóm legyen (bár így is négy van). Bajban is lennék ha a mostani tárhelyem sok kicsi vinyóból állna. Már egy ideje az a bevett szokásom, hogy ha betelik egy akkor nem veszek mellé egy másikat hanem lecserélem egy nagyobbra.Így általában éves szinten cserélem őket, ami azért is jó mert mindíg új van és nem kell attól félnem,hogy az elöregedés miatt tönkremennek.És általában olcsóbban is jövök ki a cserével mintha plusz vinyót vennék.Szóval lehet egyedül vagyok de én átlag felhasználóként várom a 3TB-os vinyókat.

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#32) daa-raa válasza Gabesz84 (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Talán nem volt egyértelmű a cikkben, hogy nem a csatolószabványokkal, hanem a BIOS működésével van a probléma? A megoldást nem a csatoló leváltása jelenti, hanem az EFI általános elterjedése. Ezt erőteljesen akadályozza pl a 32 bites XP, de az összes 32 bites asztali Windows úgy általában.

(#33) _BM_ válasza Sub-ZeRo (#5) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

"Egy 50 gigás szerintem elég egy rendszer partíciónak"

Nekem az összes gépemen 10 giga a rendszerpartíció. A felhasználók többségének ennyi is bőven elég, ha nem használják adattárolásra. Szerintem.

(#34) veector válasza _BM_ (#33) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem csak a Program Filesom 32GB és ez még egy elég friss install.
10 giga talán elég egy minimál xp-nek de a win7 windows könyvtárába (enterprise) nekem 16GB cucc van

(#35) Kendek válasza Sub-ZeRo (#25) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, de most csak ezért nem próbálgatok Windowst. Amúgy persze, egyértelmű, hogy intenzív másolgatás közben azért belassul valamelyest a vinyó, na de attól még azért lehet vele tovább dolgozni, a rendszer nem fagy meg. Szoktam netezni is meg zenét hallgatni is közben, sőt még filmeket is tudok nézni, mert nem akadnak akkor sem. Annyira meg nem jellemző, hogy egyfolytában másolgatnék egy merevlemezen belül. Csak zenehallgatástól meg internetezéstől egyáltalán nem lassul be. Viszont nálad egyfolytában lassabb a rendszer, lassabban bootol, nehezebben indulnak az alkalmazások, kerreg egyfolytában a merevlemez, a háttérszolgáltatások dolgoznak.
(#27) Entryy: Nem, az is drága lesz, csak a méretükben pöppet különböznek ugyanazért a pénzért. Amúgy veszek én SSD-t is, mehet a rendszer arra is, na de ha annyi pénzem nincs, és csak egyiket vehetem meg, akkor a döntés egyértelmű, jobban kell a hely.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#36) Sub-ZeRo válasza _BM_ (#33) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem elég. Xp-nek igen, 7-nek már nem...alapból 16 giga kell neki, ha jól tudom...

(#37) Osibaa válasza Sub-ZeRo (#5) üzenetére

Osibaa
(senior tag)

Pl. egy HTPC-be felesleges az SSD, vagy egy külön lemez a rendszernek, viszont a tárhelyből sosem elég, itt jelenthet pl. gondot

DEJVID:

A probléma NAS-oknál is fennáll, ha megnézed a specifikációkat, bent figyel a 2 TB korlát.

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#38) Sub-ZeRo válasza Osibaa (#37) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De egy HTPC-vel gondolom nem csinálsz egyszerre 5-6 dolgot... Igen, abban mondjuk nem kell egy külön vinyó egy rendszernek, ebben igaz. De ezt egy álatlános, otthoni gépre értem, aki filmezik, játszik, konvertál, több 100 gigát mozgat, dvd ír stb..
Mert HTPC-vel gondolom csak filmezel, HD videókkal...

(#39) Osibaa válasza Sub-ZeRo (#38) üzenetére

Osibaa
(senior tag)

Így van, csak példának szántam, hogy van olyan felhasználási terület, ahol szükség lenne erről bootolni.
A gyártók hozzáállását is megértem, hogy ez egy olyan alapfunkció, amit minden merevlemeznek tudnia kell (ha egyre csökken is a jelentősége az SSD-k miatt), hát inkább kivárnak, míg rendeződik a helyzet. Sőt, azon vagyok meglepve, hogy nem jött ki minden gyártó a saját megoldásával, ami egymással inkompatibilis; volt már ilyenre példa a PC-s világban, ugye. :D

[ Szerkesztve ]

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#40) canniball válasza veector (#34) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem meg a teljes rendszerem (W7 Prof., vírusírtó, OOffice és egyéb apró progik) 10,3GB, ebből ~2GB a levelezés. Erősen user-függő hogy kinek mennyi kell...

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#41) Hunter2 válasza _BM_ (#33) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

telepíts win7-et vagy vistát 10Gb-os particióra ;)

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#42) daa-raa válasza Sub-ZeRo (#36) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A 64 bitesnek igen, de a 32 bites elfér ~7GiB-on.

(#43) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

hihi 3tb:D:Ddúrca.
már egy 2tb is kezd lassan a megéri megvenni kategóriába belecsúszni kiváncsi leszek mikor 10 év múlva előveszek egy 4gb winyót hogy fogok rátekinteni:D

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#44) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Én is csodálkozom, mert az árak már beálltak a 3TB modellek fogadására, de azok még sehol!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#45) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

kernek ilyenbol sokat :C

[ Szerkesztve ]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#46) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó darab. Jöhetne belőle egy. ;)

(#47) lcee79 válasza ityam (#30) üzenetére

lcee79
(senior tag)

Én is inkább vinyóra teszem a filmeket
ezért van 5 db 1 Terrás vinyó (2 külső ebből) meg 3 belső+250GB passport, és 500-as külső még.
Legtöbbször így is kevés a hely...

Pedig átlagfelhasználó vagyok (szerintem)
de én be is neveznék egy 3 TB-osra amint jó ára lesz. :)

A világon 10 féle ember van: aki ismeri a kettes számrendszert, és aki nem.

(#48) _BM_ válasza Hunter2 (#41) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

"telepíts win7-et vagy vistát 10Gb-os particióra"

Nem telepítek :P

(#49) proci985 válasza daa-raa (#32) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dualbios megoldás esetleg (mint már van pár lapnál)?

32bitnek egyébként is vége lassan, memóriacímzés miatt egyre gázosabbá válik (még gamer szinten is).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#50) _BM_ válasza Sub-ZeRo (#36) üzenetére

_BM_
(fanatikus tag)

"Nem elég. Xp-nek igen"

XP-re gondoltam átlagos használat alatt. Egy XP Pro SP3 - telepítés után, a sallangok törlésével és a felesleges fícsörök letiltásával - kábé 1 GB-ot foglal. Nálam Front Page-es Office van, Acrobat (nem reader!), PS, OandO defrag, Szótárprogik, tucatnyi szükséges alkalmazás, például nem 200 megás CD író, lejátszók, skype stb, és 5 giga szabad a 10-ből.
Szerintem ez az átlagos használat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.