Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ötlet jó, kíváncsian várok egy tesztet.

Az élet kegyetlen .

(#2) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végül is cache-nek használná az SSD-t. Az hamar hazavágja nem?
lsc: nem lenne rossz. De ez nem gyengén megrövidíti az életét az SSD-nek

[ Szerkesztve ]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem hülyeség.
Nem lesz tömegcikk.

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#4) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Nem csak a mérettel van gond, hanem a gyors SSD sem két fillér, még ha kicsi is, na meg nem hiszem hogy van olyan eszeveszett gyors 8 gigás. Árban akkor inkább valami szoftveres/félhardveres RAID jobban megérné. Vagy ha már sebesség, akkor inkább egy iDrive-val (ilyen Ram drive-vel) kéne sorba kötni a vinyót.

(#5) donjohnson

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

én is inkább megvárom az olcsó és nagy kapacitású ssd-ket ;]

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

(#6) szasza_1 válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

"Fontos megjegyezni, hogy a rendszer csak a fontos vagy gyakran használt adatokat írja fel az SSD-re, ami a kevés írási ciklus hatására növeli a meghajtó élettartamát."

http://creationart.hu/

(#7) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tesztet!!! :D

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#8) pincehely

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem is tesztek érdekelnének.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#9) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy tesztet szívesen olvasnék róla, de félő hogy nem fog elterjedni: a kis kapacitású SSD-k is viszonylag drágák még sajnos.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...viszont ha valami nincs az SSD-n, annak alaposan megnő az elérési ideje ahhoz képest, mintha csak a vinyó lenne. (és az SSD teljesítménye is nyilván csökken a közbeiktatott plusz vezérlő miatt)

Kéne valami teszt tényleg, de első ránézésre ebből olyan sok jóra nem számítok. (a gyakran használt adatokat amúgy is a memóriában tartja a normális OS... RAMból pedig manapság egyre több van a gépekben... és ennek meg a plusz SSD-nek az árából még többet lehet a gépbe pakolni)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#11) Angel1981 válasza donjohnson (#5) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Akkor még várnod (várnunk) kell vagy 3 évet.... ;]

[ Szerkesztve ]

(#12) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Ezt szerintem nem kellene eröltetni... :(

Alléz Olympique de Marseille!

(#13) gfefe

gfefe
(őstag)

Egy tesztet én is megnéznék na meg kíváncsi vagyok,hogy mennyibe is kerül ez az eszköz... Mert ha drága akkor végképp felejtős... 2-3 E nek kellene lenni, hogy megérje... annál többet egy ilyen holmiért nem adnék... minek is ha amúgy is egy SSD tárhely kell hozzá... akkor már inkább veszek egy 64GB os normál nem villám SSD-t amin a rendszer van és mellé a sima vinyót ahogy illik....

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#14) 14adam válasza aram01 (#7) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem meg nem,Hamar kitudja fingatni az ssd-t a sok írás/olvasással

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#15) huszar90

huszar90
(tag)

40 euróért veszek még egy ugyanolyan vinyót mint ami most van RAID 0-ba kötöm oszt csá :W

(#16) Ari18 válasza huszar90 (#15) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt akartam mondani. 40 euró az kb 11k, abból már veszek egy 500ast. Annyit nem gyorsít amennyiért adják. Nem lesz hosszú életű...

(#17) pincehely válasza huszar90 (#15) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérdése, hogy a 2 vinyo raidben ér-e annyit sebességben, mint ez!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#18) DV

DV
(senior tag)

Felejtos... nem latom ertelmet...

(#19) copass

copass
(senior tag)

az 5let jó csak mennyire jó?!:D
a raid0 lehet gyorsabb, de nagyon könnyen gubanc van, ha bármelyik vinyónál pici gond van ugrik minden.

(#20) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

nem rossz, csak valami kézzel fogható tesztet kéne erről mutatni ;)

(#21) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy újabb felesleges eszköz...

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#22) Runo válasza pincehely (#17) üzenetére

Runo
(őstag)

hát szerintem igen.....
én sem látom túl sok értelmét ennek.... aztán ki tudja... mondjuk tesztelni érdekes lesz :DDD

[ Szerkesztve ]

(#23) dabadab válasza huszar90 (#15) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"40 euróért veszek még egy ugyanolyan vinyót mint ami most van RAID 0-ba kötöm oszt csá"

Persze a HDD elérési idején a RAID0 kb semmit sem segít, a random read továbbra is rettenetesen alacsony lesz.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#24) New Life válasza Runo (#22) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Azt a plusz 40eurot hozzáteszed a pénzedhez és veszel egy nagyobb ssd-t.

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#25) proximus

proximus
(senior tag)

Torrentre jó lenne... ;] ;] :DDD

"a kocsmááában.... ott van a nagy élet, tompulnak az agyak élesek a kések" :))

(#26) FRENK1988 válasza szasza_1 (#6) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez kimaradt az olvasatomból ;]
És azt mi dönti el? Egy hardver elem? Vagy netán SW? Nemértem :(((

[ Szerkesztve ]

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#27) Gabir

Gabir
(lelkes újonc)

Üdv,

érdekes a cucc...emlékeztek a Gigabyte I-RAM nevű szerzeményre?
Ott a tárhelyet DDR memória biztosította, annak sebességével működött a írás-olvasás.
És Sata1 csatlakozón történt az adatátvitel(ez le is korlátozta).
Állítólag fejlesztettek rajta, Sata2es csatira és DDR2es modulokkal működött(és ez még mindig csak 8 GB max tárhely).
Kérdeznék bárkit, aki ért a dooghoz, hogy vajh. működne-e vele?

[ Szerkesztve ]

Ami elromolhat, el is romlik, ami nem, az is! ( - Murphy bácsi után szabadon ) Privit hamarabb olvasom!

(#28) orbano válasza Gabir (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ennek kb annyi köze van a ramdrivehoz, mik Jeruzsálemnek a vizibolha csepészéshez...

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) Gabir válasza orbano (#28) üzenetére

Gabir
(lelkes újonc)

Kösz

de ha SSD-vel lehet manipulálni, akkor az I-RAM-mal miért ne?

[ Szerkesztve ]

Ami elromolhat, el is romlik, ami nem, az is! ( - Murphy bácsi után szabadon ) Privit hamarabb olvasom!

(#30) orbano válasza Gabir (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

biztos lehetne vele manipulálni, csak kérdés van-e értelme.

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez igazán érdekes megoldás, kíváncsi vagyok rá. :))

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#32) proximus válasza Gabir (#27) üzenetére

proximus
(senior tag)

Én látnék benne fantáziát, ha baromi olcsón lehetne nagymennyiségű DDR-t venni, meg nem egy m3 -en férne el belőle vagy 500 giga. ;] Jó is lenne, lenne mellette egy 500 -as winchester, és ha elmenne az áram(tovább "élne" addig aksiról) tolna ráfelé mindent azonnal.

"a kocsmááában.... ott van a nagy élet, tompulnak az agyak élesek a kések" :))

(#33) Alchemist válasza donjohnson (#5) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Sokéves várakozás lesz az..
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#34) Alchemist válasza gfefe (#13) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

akkor már inkább veszek egy 64GB os normál nem villám SSD-t amin a rendszer van és mellé a sima vinyót ahogy illik....

Ez valóban ésszerűbb megoldás..

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#35) orbano válasza 14adam (#14) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Ezt a Nők Lapjában olvastad, vagy a Blikkben?

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

E remek terméknek valószínűleg mind a két vásárlója nagy megelégedéssel fogja használni...

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#37) huszar90 válasza Ari18 (#16) üzenetére

huszar90
(tag)

Ja nekem is 500 as van és én is 12ért vettem...
pincehely: ér :K

(#38) Sennalacy válasza orbano (#35) üzenetére

Sennalacy
(tag)

:DD :C :R

Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!

(#39) huszar90 válasza dabadab (#23) üzenetére

huszar90
(tag)

persze a random read alacsony marad de mivel a hdd-hoz általában nagyobb adatokért nyúlunk ezért inkább az olvasási, illetve írási sebbeséget érzékeljük.
A random read szerintem inkább az oprendszernél fontos, szóval ha valakinek ez számít akkor vegyen egy 32gb-os ssd-t és arra rakja a windows. :))
Ennek fényében nem sok értelmét látom a cuccosnak :N

(#40) Balu77

Balu77
(senior tag)

Ez a cucc totál életképtelen. Először is a plussz eszköz beiktatásával akárhogy is nőni fog a késleltetési idő a hdd és a kontroller között. Ezenkívül a command rate is csökkenhet épp a plussz vezérlés miatt. Nem utolsósorban pedig egy olcsó ssd nem feltétlen annyira gyors minden esetben.

Amúgymeg a japcsik egy hasonlót már alkottak, csak ők 16GB ram-ot pakoltak bele + az egy hdd beépítő keretként is funkcionál és még aktív hűtési lehetőség is van benne.

izé

(#41) Male válasza Gabir (#27) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyi erővel sima RAMDriveot is használhatsz, amivel pl én ezt kapom:

...és akkor a SATA sem fogja vissza :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#42) dabadab válasza huszar90 (#39) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A random read leginkább a valós életben fontos. Bármikor, amikor várni kell a HDD-re (és amikor homokóra van, akkor szinte biztosan a HDD-re kell várni), akkor az szinte biztosan a HDD-k eszméletlenül lassú random readje miatt van.

Amúgy a cuccnak határozottan lehet értelme, igazából a "szétválogató" algoritmuson múlik az egész. Lássuk be, az nem a kifinomultság csúcsa, hogy (pláne Windowsnál) egy-két könyvtárat rárakunk az SSD-re a többi meg megy a HDD-re, mert így feleslegesen fogja foglalni az SSD-n a helyet pár file, ami nyugodtan mehetett volna a lassú HDD-re, ellenben lesz egy csomó, aminek sokkal jobb helye lenne az SSD-n, de nem került oda. Ahogy többen elmondták SSD-s topikokban: azzal nincs igazán kisegítve az ember, ha gyorsan bebootol a gép, de utána ugyanolyan lassan megy minden, mint SSD nélkül.

Balu77: persze, nő a worst case elérési idő, de mennyivel?... Ne viccelj, egy HDD blokkonként akár 30 ms-ot is eltökölhet azzal, hogy előkerítse az adatokat, nincs az a Z80-ra épült kontroller, ami ezt érdemben meg tudná növelni. Ha soha, semmit nem találna az SSD-n és mindent a HDD-ről kellene előbányásznia, akkor sem tudna észrevehető lassulást okozni, egyszerűen nem tud hozzá elég lassú lenni.

Szóval mielőtt itt eltemetnénk ezt az egészet, nézzük meg, hogy hogyan sikerült implementálniuk, mert lehetnek meglepetések.

[ Szerkesztve ]

(#43) Balu77 válasza Male (#41) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Szép-szép, és ha jön egy kis áramszünet, vagy fagyás? :DDD

[ Szerkesztve ]

izé

(#44) .mf

.mf
(PH! addikt)

Eljutottunk ide az Intel Robson / Vista TurboDrive / Intel Braidwood technológiától, azaz a pendrive-ot / speciális flash modult lecserélték egy normál SSD-re, csak alig pár évbe telt. Fejlődünk. :U

(#45) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Tehát akkor ez végülis annak van kitalálva akinek már vagy egy SSD-je meg egy HDD-je de lusta vindózt telepíteni és inkább vesz egy ilyen okosságot és beszereli a gépébe. Hmm... :C :C

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#46) Male válasza Balu77 (#43) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Évente egyszer van áramszünet... fagyni szintén nem szokott... nomeg nem a fontos adatok vannak rajta, hanem ami épp készül (az meg vinyó esetén is kuka lenne ilyen esetben).

(#47) orbano válasza .mf (#44) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ráadásul ezt régen egybeépítették a HDDvel, hibrid merevlemez fedőnéven... el is vetették az ötletet, pedig az Intel nagyon pártfogolta...

A vér nem válik VAZZE!™

(#48) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Valahogy nem látok fényes jövőt előtte. Asztali gépbe inkább veszek 2db. 500 gigás F3-as hdd-t raidbe, mint ssd-vel tökölni. Persze jó dolog, de ami igazán használható is, az baromi drága.

(#49) dabadab válasza antikomcsi (#48) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Asztali gépbe inkább veszek 2db. 500 gigás F3-as hdd-t raidbe, mint ssd-vel tökölni."

Jajj, hányszor kell ezt még előrángatni?... Elég megnézni a CrystalDiskMark eredményeket, 4k read single HDD meg RAID0 esetén is olyan 1 MB/s vagy annyi se, SSD-nél meg a leggagyibbak is hoznak 10 MB/s-t. Ez kb annyira egy kategória, mint egy 9800GT meg két SLI-be kötött MX400.

(#50) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Szerintem ez 4 GB ramnál már nem gyorsít annyira, ahogy a ReadyBoost se ér szart se...

Többet ér ha simán veszek egy SSD-t és rápakolom a rendszert, és az ingyen van + elérési idő is marad 0.1 ms körül, ráadásul akkor én döntöm el, mi legyen az ssd-n.

Nem írom alá!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.