A nevem Bond. James Bond. És ez itt a notebookom

A hamarosan mozikba kerülő új James Bond film, a Casino Royale a charme-os brit ügynök legrégebbi kalandjait eleveníti fel új feldolgozásban, az eredeti történet volt ugyanis az első James Bond sztori, melyet a mindig úriemberként viselkedő, ugyanakkor szükség esetén keménykezű karaktert kiötlő Ian Flemming papírra vetett idestova 55 éve. Az egymástól elkülönülő James Bond történetek egyik közös vonása (többek közt a filmek végét záró ágyjelenetek mellett) a hősünket munkájában segítő, éppen aktuális csúcstechnológia látványos felvonultatása. Ezt a fix történetszálat az utóbbi évtizedekben világcégek tucatjai használták fel (megfelelő szponzori díjak ellenében) marketingcélokra, ezekhez társult most a Sony, mely komplett kémkészletet nyújt a James Bond filmek rajongóinak.

A japán gyártó többek közt noteszgépet, UMPC-t, digitális fényképezőgépet és pendrive-ot árul az ismert 007-es kódjellel ellátva. Ezek közül a James Bond 007 TX Spy Gear Bundle csomag tartalmaz egy limitált mennyiségben piacra kerülő, VGN-TXN17P7 típusú VAIO TX ultrahordozható noteszgépet, egy DSC-T50/JB típusú, 7,2 megapixeles Cyber-shot digitális fényképezőgépet, egy speciális szűrőt a noteszgép 11,1 hüvelykes kijelzőjére, illetve egy alumínium hordtáskát.

A szettben található VAIO noteszgép a 007-es ügynökhöz méltóan természetesen az egyik legmodernebb szerkezet a Sony választékában: a gép szíve egy 1,2 GHz-es Core Solo ULV processzor, melyet 2 gigabájtnyi memória és egy 80 GB-os merevlemez egészít ki. A 11,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzővel rendelkező notesz a beépített DVD-íróval, illetve a gyári akkumulátorral mindössze 0,9 kilogrammot nyom, az akkumulátoros üzemidő nagyobb kapacitású telepekkel elérheti a 11 órát is. A Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli kommunikációs technológiákkal felvértezett notebook biztonsági rendszerének alapja egy ujjlenyomat-azonosító, mely a hírek szerint nem csak Daniel Craig, az újdonsült James Bond főszereplő ujjbegyét találja hitelesnek.

A Sony James Bond kémkészlete a noteszgéppel, a digitális fényképezőgéppel, a táskával, valamint a privát TFT-szűrővel 3900 dollárért elvihető – ez átszámítva hozzávetőlegesen 805 000 forintos kiadást jelent a hazai kémjelöltek számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés