Hirdetés

Lőttek az olcsónak kikiáltott Chromebookverő HP Stream notebook olcsóságának

A nyár közepén röppent fel a hír, hogy a Microsoft olcsó windowsos masinákkal vetne véget a Chromebookok terjedésének, aminek következtében több gyártót is hírbe hoztak a kezdeményezéssel. Ezek között volt a HP a Stream nevű notebookkal, ami a pletykák szerint a többi konkurenssel ellentétben nem Intel, hanem alacsony fogyasztású AMD A4-Micro-6400T processzorral indulna a 199 dolláros végfelhasználói áron kínált notebookok versenyében.


[+]

Ám úgy tűnik, hogy a tündérmese itt és most véget ér, ugyanis a Windows 8.1-gyel előtelepített 14"-es masina kezdőára 200 helyett inkább 300 dollár lesz a szeptember 24-i megjelenéskor, ami már közel sem olyan csábító egy 1366x768 pixeles (nem érintős) kijelzővel, mindössze 2 GB RAM-mal és 32 GB memóriaalapú (vélhetően eMMC) tárolóval szerelt gépért, aminek a szokásos, mondhatni kötelező kiegészítőkön (HDMI kimenet, webkamera, microSD kártyaolvasó, vezeték nélküli vezérlők) felül csak néhány extrája van, mint például a Beats hangszórók, az Office 365 csomag és a 100 GB-os OneDrive felhős tárhely. Ráadásul a 6,5 órás üzemidő sem nevezhető acélosnak.

Ezek után erősen kérdéses, hogy a Microsoft képes lesz-e beváltani az olcsó Chromebookok trónfosztásáról szóló ígéretét. Egyelőre elhamarkodott lenne erre a kérdésre válaszolni, hiszen a többi partner, a Toshiba és az ASUS még nem fedte fel lapjait, de ezek után kisebb csodára lenne szükség.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés